(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Roláda stáčená za studena
Potřebné ingredience
6 vajec ,14 dkg cukru ,8 dkg hladké mouky (světlá roláda) nebo 5dkg hl.mouky a 3dkg kakaa (tmavá roláda) , náplň: smetana na šlehání + ztužovač nebo pařížská šlehačka , na posypání: moučkový cukr nebo kakao
Postup přípravy
Bílky vyšlehat do tuha s cukrem.Pak postupně zašleháme jeden žloutek po druhém.Nakonec mouku a kakao. ** Smotáme až studené.** Plním šlehačkou a před podáváním posypu moučk. cukrem nebo pařížskou šlehačkou a pak sypu kakaem.
pařížská šlehačka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DRNDA 85
(upraveno)
5. 3. 2014, 21:12
Smím se zeptat, jestli ten pečící papír vymazáváte a vysypáváte nebo na něj prostě jen nalijete? Děkuji
ondraha
(upraveno)
7. 3. 2014, 8:35
@DRNDA 85
Nevymazávám. Rovnou naliju těsto.
DRNDA 85
(upraveno)
7. 3. 2014, 12:57
@ondraha
Děkuji
zjelenice
(upraveno)
15. 11. 2013, 19:10
... tak jsem dnes dělala. Velmi dobrá, jen upečená placka se mi zdá příliš vysoká. Dle mého názoru by úplně stačilo pět vajec a přizpůsobit zbytek ingrediencí. Ale jinak vláčná, jemnoučká....
Jindřík
(upraveno)
13. 11. 2013, 9:52
Dobrý den Kateřino, můžu se zeptat, zda se peče na pečícím papíru , na kolik stupňů a jak dlouho? Nemám s roládami zkušenosti a tato se zdá být pro mě proveditelná . Děkuji Jindřiška
ondraha
(upraveno)
14. 11. 2013, 8:45
@Jindřík
Dobrý den, peče se na pečícím papíře. Peče se to chvilku , tak na 170 st. 5 min. a pak hlídám ,zkouším špejlí aby se mi to nespálilo. Katka H.
laskonka333
(upraveno)
13. 11. 2013, 6:51
ONdráčci
(upraveno)
12. 11. 2013, 18:04