(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jablkový koláč s vanilkou a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience
listové těsto 10 ks středně velkých letních jablek (nebo i jiných, ale ty bych oloupala) 2 balíčky skořicového cukru 200 ml kysané smetany 2 čerstvá vejce 1 lžíce třtinového cukru (kdo má raději sladší, dá více) 1 vanilkový lusk nebo pár kapek vanilkové esence
Postup přípravy
způsob přípravy:
Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení a vyplníme ji tence vyváleným listovým těstem. Těsto na několika místech propícháme a hustě poklademe pokrájenými neloupanými letními jablky. Povrch bohatě zasypeme skořicovým cukrem. Kysanou smetanu prošleháme s vejci a třtinovým cukrem. Smetanový krém ovoníme vanilkou a vlijeme na koláč. Krém lijeme zvolna do jednoho místa, nejlépe do středu koláče. Krém se rozteče pod jablky a svrchní vrstva jablek se skořicí nezůstane potopená. Oceníme to při pečení, kdy skořicový cukr na jablkách zkaramelizuje. Koláč vložíme do dobře vyhřáté trouby a při teplotě 180 °C pečeme cca 45 minut.
Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení a vyplníme ji tence vyváleným listovým těstem. Těsto na několika místech propícháme a hustě poklademe pokrájenými neloupanými letními jablky. Povrch bohatě zasypeme skořicovým cukrem. Kysanou smetanu prošleháme s vejci a třtinovým cukrem. Smetanový krém ovoníme vanilkou a vlijeme na koláč. Krém lijeme zvolna do jednoho místa, nejlépe do středu koláče. Krém se rozteče pod jablky a svrchní vrstva jablek se skořicí nezůstane potopená. Oceníme to při pečení, kdy skořicový cukr na jablkách zkaramelizuje. Koláč vložíme do dobře vyhřáté trouby a při teplotě 180 °C pečeme cca 45 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

charee
(upraveno)
3. 2. 2014, 13:06
Takže jednoduše mňam a fofr......díky málem na mne nezůstalo.

nahlásit

gonzar
(upraveno)
11. 11. 2013, 20:14






nahlásit