Sladká pomerančová kůra (pomarančová kôra)
Potřebné ingredience
supky z pomarancov, voda, cukor
Postup přípravy
supky dame do studenej vody a nechame luhovat 5-7dni. Vodu denne menime, mozme aj viackrat denne. Po case je voda stale cistejsia a supky makke a nasiaknute vodou.Vtedy su pripravene
scedime, nakrajame na rezanceky, zasypeme krystalovym cukrom a dame varit, vodu to pusti samo, ja som mala supky asi z piatich pomarancov (boli v tej sedemdecovej flasi na foto a dalsie v litovom hrnceku) a pouzila som priblizne 300g kr.cukru
cukor sa rozpusti a varime na prudkom ohni az kym sa vsetka tekutina nevyvari
tu uz je to bez vody, trvalo to necelu pol hodinku, este som prisypala trochu praskoveho cukru, potom dame vychladnut a este vychladnute trochu posypat praskovym cukrom a premiesat
hotovo, studene to trosku este stuhne, je to vyborne na kocky pokrajat a dat do kolacika alebo babovky...alebo ako moji chalani to len tak hryzkaju...a vraj to niekto aj maca v cokolade, to musi byt tiez fajnovota
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé