(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Dýňové noky se šalvějí, prošutem a parmazánem
Potřebné ingredience
1 malá dýně, 1 lžička soli, 1 vejce, hladká mouka dle potřeby (na malou dýni asi 300g), 100g sušené šunky, 100g parmazánu, 1 snítka šalvěje, plátek másla
Postup přípravy
Dýni nakrájíme na kousky a dáme péct na 180 - 200°C asi na 30 min. (do změknutí). Poté teplou rozmixujeme, přidáme vejce, sůl a postupně mouku, než vznikne jen mírně lepivé těsto. Rozdělíme na kousky, z každého vyválíme váleček, který vyválíme v hladké mouce (lépe se krájí) a nakrájíme na noky. Vaříme v osolené vodě asi 5 min. (než vyplavou). V hlubší pánvi orestujeme kousky šunky, přidáme nakrájenou šalvěj a máslo. Noky vhodíme hned do šunkové směsi a chvíli společně prohříváme. Nakonec vmícháme asi 2 hrsti parmazánu. Na talíři sypeme zbylým parmazánem.
...
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jonáš7
(upraveno)
5. 11. 2013, 8:37
učitě udělám
nahlásit
li.za.rd
(upraveno)
5. 11. 2013, 8:40
@Jonáš7
Zkuste, nám moc chutná
nahlásit