(recept
si oblíbilo 119 návštěvníků)
Luxusní - ZDRAVÝ - rychlý jablečný závin-ŠTRŮDL -BEZ dřiny s těstem :o))
Potřebné ingredience
Ovesné Vločky + voda +2 jogurty/2x 200gramové - nebo 400g velkého / +2lžíce medu\
\
Nastrouhaná jablka + skořice
Postup přípravy
Tneto recept není můj , ale nedá mi to se s vámi nepodělit . Je to luxusní- zdravé - dětem to moc chutnalo .\
\
2hrnky vloček + půl hrnku vody smícháme . Po té přidáme 2 jogury + 2 lžíce medu . Vše promícháme v míse . \
\
Troubu si vyhřejeme předem na 200 stupnů . Do pekáče dáme pečící papír . Na něj lžící naklademe těsto jako štáflík štrůdle . Pak na to poklademe jablka se skořicí a pak na vrch zase těsto , aby jablka nebyla vidět . Z tohoto množství vám to dá na 2 štáflíky závinu :o) Pečeme 30minut v troubě na 150stupnů .\
\
Po upečení necháme vychladnout . Je to výborná záležitost :o)
Kdo chce může pocukrovat .
\
2hrnky vloček + půl hrnku vody smícháme . Po té přidáme 2 jogury + 2 lžíce medu . Vše promícháme v míse . \
\
Troubu si vyhřejeme předem na 200 stupnů . Do pekáče dáme pečící papír . Na něj lžící naklademe těsto jako štáflík štrůdle . Pak na to poklademe jablka se skořicí a pak na vrch zase těsto , aby jablka nebyla vidět . Z tohoto množství vám to dá na 2 štáflíky závinu :o) Pečeme 30minut v troubě na 150stupnů .\
\
Po upečení necháme vychladnout . Je to výborná záležitost :o)
Kdo chce může pocukrovat .
Umíchané těsto
Hotové štáflíčky
Upečený
U nás už je snědeno musím upáct nový :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Luciášš
(upraveno)
18. 9. 2014, 15:33
jj,taky dělám-luxusní na dietu
MoProch
(upraveno)
18. 9. 2014, 21:36
@Luciášš
Mirísek
(upraveno)
18. 9. 2014, 15:15
Dělala jsem se švestkama, výborné. Pro dietáře ideální svačina!
MoProch
(upraveno)
18. 9. 2014, 21:36
@Mirísek
venam
(upraveno)
17. 1. 2014, 18:58
Já jsem milovnicí štrůdlů, tohle jsem vyzkoušela a musím říct, že mě to nechutnalo - a strůdl bych tomu taky neříkala.
Iva101
(upraveno)
29. 11. 2013, 14:41
Chystám se ho péct zítra. Dcera říkala, že spolužačka měla velice dobrý závin právě z ovesných vloček. Pokud ji chutnal, tak věřím, že je super.
MoProch
(upraveno)
4. 12. 2013, 9:55
@Iva101
Mirča
(upraveno)
26. 11. 2013, 15:52
budu ho péct dnes podruhé moc mi chutnal, dnes ho zkusím s tvarohem
MoProch
(upraveno)
28. 11. 2013, 13:29
@Mirča
siena
(upraveno)
22. 11. 2013, 23:12
Už ho pečeme potřetí, výborné. Je to na mlsání, levné a zdravé.Taky jsem spotřebovala jablka. Peču ale déle, neboť dávám více náplně - jablek, skořice, hrozinky (předem namočím) i brusinky, a musí se to potom celé déle sušit. Až 1 -2 hod. při teplotě 120C .
MoProch
(upraveno)
28. 11. 2013, 13:29
@siena
Angelikam
(upraveno)
20. 11. 2013, 20:39
ve spěchu jsem zapoměla dát skořici a jablka dala nakrájené místo nastrouhané. Místo jogurtu - dětské Kostíky, improvizovala jsem dle lednice , medu jsem možná dala trochu víc. Super ňamka jenom můj chlap ohrnoval nos prý co to je? Je to super, že je to bez jakéhokoliv tuku
MoProch
(upraveno)
26. 11. 2013, 12:19
@Angelikam
maruška
(upraveno)
5. 11. 2013, 14:18
jogurty asi malé že?
MoProch
(upraveno)
5. 11. 2013, 14:52
@maruška
Ano a nebo třičtvrtě velkého
Vanusak
(upraveno)
8. 11. 2013, 15:27
@MoProch
Moniko, chtělo by to doplnit přesněji, jaké jsou ty jogurty - dělají malé jak 150, tak 200 g a velké 330, 400, 500g... Dělala jsem od oka, ale stejně, pro ostatní třeba...
MoProch
(upraveno)
8. 11. 2013, 20:11
@Vanusak
Ivo doplněno
Vanusak
(upraveno)
17. 8. 2014, 14:14
@MoProch
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4618585
MoProch
(upraveno)
17. 8. 2014, 15:18
@Vanusak
Vanusak
(upraveno)
10. 11. 2013, 10:50
@MoProch
super. už se peče.
mišus
(upraveno)
5. 11. 2013, 14:10
Vyzkouším! Zkusím to upéct v dortové formě.
lase
(upraveno)
5. 11. 2013, 13:55
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=133854 Něco obdobného
koblizek63
(upraveno)
5. 11. 2013, 13:22
Děkuji za receptík,trochu jsem si ho vylepšila .Přidala jsem nastrouhané jablka,skořici,rozinky,ořechy.Dobře promíchala a dala do formy na muffínky..Nesladila jsem to,až upečené na talířku jsem přelila javorovým sirupem.Vynikající
MoProch
(upraveno)
5. 11. 2013, 13:30
@koblizek63
ZDENDA57
(upraveno)
4. 11. 2013, 17:37
U meho muze by tento strudl urco neprosel ale dcera jedi zdrave tak ji ho nabidnu
olina70
(upraveno)
2. 11. 2013, 20:14
U nás v rodině ovesný štrudl zabodoval.Rychlé, zdravé a dobré.I návštěvě jsem ho nabídla a jaký měl úspěch.
lehorara
(upraveno)
2. 11. 2013, 12:53
Musím se přidat, nebylo to vůbec dobré.
puacek
(upraveno)
2. 11. 2013, 12:49
TAKÉ JSME HO VYZKOUŠELI, ALE NEBYLO TO VŮBEC DOBRÉ
szpimi
(upraveno)
2. 11. 2013, 8:04
Já si recept uložím, protože jsem v období redukce a sladkosti a moučníky běžně nejím, takže tato alternativa je fajn . Ale teď to nemyslím zle, ale za klasický štrůdl (závin) bych ho nevyměnila, ani nenabídla hostům
marky18
(upraveno)
1. 11. 2013, 22:52
zdenakucerova
(upraveno)
1. 11. 2013, 21:24
a co já to tedy léta letoucí vytvářím a domnívám se, že dělám štrůdl ...mě to přijde jako velká musli tyčka ovocná, asi dobrá...ale štrůdloidní ani závinoidní mi to nepřijde
Brůs
(upraveno)
4. 11. 2013, 17:39
@zdenakucerova
mě to přijde jako upečený blitíčko
Ketty12
(upraveno)
5. 11. 2013, 15:46
@Brůs
Tak to mě také...
zdenakucerova
(upraveno)
5. 11. 2013, 14:21
@Brůs
atena121
(upraveno)
2. 11. 2013, 8:45
@zdenakucerova
štrůdloidní a závinoidni copak je to za české výrazy???? pokus o vtip????
kopretin.a
(upraveno)
1. 11. 2013, 22:32
@zdenakucerova
no, je to štrůdl asi tak, jak sojový maso je řízek... u nás by to neprošlo...ale ne každej má doma takový frfni jako já
Brblalka
(upraveno)
1. 11. 2013, 20:56
Tak ten nám minulý týden doporučovala výživová poradkyně jako vhodnou dopolední svačinku při redukci. Ženské, které ho pekly byly nadšené
koblizecek
(upraveno)
1. 11. 2013, 20:22
Tak tohle ne