Obrácený koláč s hruškami a jablky
Potřebné ingredience
120g másla 200g hnědého cukru jablka a hrušky oloupané na čtvrtky Těsto: 2 vejce 300g polohrubé mouky 150g cukru 1/ prášku do pečiva 170ml mléka Do vyššího menšího pekáčku nebo kulaté dortové formy,která je těsná nalijeme rozpuštěné máslo,posypeme hnědým cukrem,poklademe čtvrtkami hrušek a jablek a pečeme na 250°C na spodní mřížce dokud se nevytvoří karamel,mezitím si připravíme těsto. Vejce vyšleháme s cukrem,po té přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva.Jakmile máme jablka zkaramelizovaná zalijeme těstem a pečeme na 150°C na prostřední mřížce,jamile máme vršek zlatý zkusíme propíchnout špejlí,pokud je čistá je hotovo a necháme chvilku vyhcladnout,po té otočíme na tác a zdobíme šlehačkou ,zmrzlinou nebo kysanou smetanou.
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem,po té přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva.Jakmile máme jablka zkaramelizovaná zalijeme těstem a pečeme na 150°C na prostřední mřížce,jamile máme vršek zlatý zkusíme propíchnout špejlí,pokud je čistá je hotovo a necháme chvilku vyhcladnout,po té otočíme na tác a zdobíme šlehačkou ,zmrzlinou nebo kysanou smetanou.
Ještě teplý překlopit aby se pěkně nasákl
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé