(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kuře z MONTEREY (Kalifornie) - jak spotřebovat uvařené kuřecí maso
Potřebné ingredience
4 porce uvařeného kuřete či slepice - vykoštěného (můžete použít i maso z polévky), 2 vejce, 2 dl mléka, 150 g hladké mouky, 100g strouhaného sýra - pepř, sůl
Postup přípravy
Vychladlé kuřecí kousky osolíme, opepříme jemně obalíme v mouce. Z vajec, mléka, zbylé hladké mouky a strouhaného sýra připravíme husté těstíčko, ve kterém obalené kousky kuřete namáčíme a hned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Příloha bramborová kaše, šťouchané brambory, nebo jen salát ze syrové zeleniny. Lze tak zužitkovat vařené kuřecí či slepičí maso, pokud ho rodina nemá ráda třeba nakrájené v polévce. Do těstíčka lze nakrájet zelené bylinky, či kousky po namočení z těstíčka ještě obalit v křupinkách.
U nás oblíbená varianta - zeleninový salát a na něm takto připravené kousky kuřátka... vypadá to luxusně a je to ze zbytků
U nás oblíbená varianta - zeleninový salát a na něm takto připravené kousky kuřátka... vypadá to luxusně a je to ze zbytků
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
28. 1. 2015, 12:57
Pardon, patřilo jinam
bakyka
(upraveno)
23. 10. 2013, 20:40
výboný tip moc se mi zamlouvá, co nejdříve vyzkouším tohle určitě u nás zaboduje
krišon
(upraveno)
23. 10. 2013, 21:59
@bakyka
Zkuste, děti to mají raději než kuře na smetaně či paprice .....protože je kuře vařené, nemusíte zase smažit dlouho - jen do zrůžovění těstíčka ....