(recept
si oblíbilo 301 návštěvníků)
Úžasná tvarohová dobrota
Potřebné ingredience
Těsto: 2 celá vejce 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vanikový cukr 1 hrnek mléka kakao 2 lžičky rozpustného kafe Krém: 1/2l mléka 2 vanilkové pudinky cukr podle chuti 2 tvarohy (vaničky) rum podle chuti 1/2 másla Poleva: 2 zakysané smetany 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy
Postup:
Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.
Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu.
Recept mám s FB od uživatele Napečeno.cz (moc děkuji).
Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.
Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu.
Recept mám s FB od uživatele Napečeno.cz (moc děkuji).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
22. 1. 2020, 19:42
no vypadá to až moc na víkend určitě upeču
bedla7
(upraveno)
20. 1. 2020, 8:40
hned bych si dala
Káťa V.
(upraveno)
25. 7. 2014, 21:52
buchta je supr,jen se po ní zaprášilo
Hannnah
(upraveno)
5. 6. 2014, 17:48
Werďula
(upraveno)
26. 1. 2014, 16:54
Prosím jak velký plech
Skupi
(upraveno)
3. 12. 2013, 13:45
Buchta je výborná.
makča2
(upraveno)
29. 11. 2013, 18:15
Mám dotaz na zkušenější....nešlo by náhodou máslo nahradit Herou?? Máslo nemám v lednici ani jedno, zato Hery plno ...Ráda bych hned zítra udělala a do obchodu se mi nechce Jinak vypadá úžasně,tak snad se mi povede!!!!
mark66
(upraveno)
26. 1. 2014, 16:11
@makča2
Hera je hnus... Tou si mažte boty.
XMary
(upraveno)
30. 11. 2013, 9:02
@makča2
No to nevím. Já bych Heru nedala. Je to ale na Vás
blanor
(upraveno)
26. 11. 2013, 18:16
Musim zkusit!!
chucky 1111
(upraveno)
17. 11. 2013, 16:01
Mi tuhle buchtu milujem
leontynkas
(upraveno)
16. 11. 2013, 20:33
Dělala jsem včera na narozeniny a nejprve jsem nevěděla, co na řezu je tak úžasného. Pak jsem si přidala a znovu,... Prostě lahodný řez, jemný, nijak moc výrazný, málo sladký. Všem chutnal
simonka:-)
(upraveno)
13. 11. 2013, 23:14
Už jsem zkoušela a všem moc chutnala, zmizela do druhého dne, což u nás není běžné
waky
(upraveno)
11. 11. 2013, 8:09
v sobotu sem dělala na oslavu a musím moc pochválit všem moc chutnala, určitě sem nepekla naposledy díky za receptík
kvítečko
(upraveno)
7. 11. 2013, 6:34
vypadý skvěle
petule.p
(upraveno)
5. 11. 2013, 20:51
Díky za opravdu moc chutnou buchtu . Vůbec jsem nedoufala, že z tak mála těsta vyběhne taková veliká mňamka, na plechu bylo tak málo, ale krásně naběhla! Jediná věc, která není dokonalá a tímto prosím o radu: 2 pudinky na 0,5 litru mléka je hrozně moc, byla z toho kejda, a i když jsem ještě do teplého zašlehala máslo, stejně mi to udělalo v pudinku hrudky (kousky pudinku). Na chut je to v pohodě, ale mě to trochu mrzí. Co s tím? Já osobně dám asi příště mín sypkého pudinku a bude. Poradíte? Recept ukládám a moc chválím!
XMary
(upraveno)
6. 11. 2013, 12:34
@petule.p
také dávám vše do horkého pudingu a vyšlehám ručním šlehačem.
Paluna
(upraveno)
6. 11. 2013, 9:52
@petule.p
Petro, já teď o víkendu pekla již asi potřetí a já osobně do ještě horkého pudinku (je to opravdu "kejda") hned zamíchám necelou půlku másla a hned také 2 tvarohy, pak nakonec osladím a přidám rum. Já tedy osobně to nechám ušlehat v robotu, ale dříve jsem dělala i ručním mixérem a vždy krásně hladký krém.. V ruce to bude fuška, ale metličkou by to mělo jít taky - holt to bude
petule.p
(upraveno)
11. 11. 2013, 14:58
@Paluna
Opět zůstaly kousky pudinku No nic, i tak je to mnamka, na chuti to nic nemění, to asi vadí jen mě. Děkuji
šmigi 30
(upraveno)
13. 11. 2013, 21:45
@petule.p
Když dělám pudinkový krém, tak po dovaření ho přikryju igelitovým pytlíkem. Neudělá se kůže....která mi potom vadí při mixování krému. Tak skuste.
XMary
(upraveno)
11. 11. 2013, 18:25
@petule.p
Dobrý den, já tam nikdy kousky pudinku nemám Mám hezký hladký krém
petule.p
(upraveno)
7. 11. 2013, 12:42
@Paluna
Dnes jdu péct znovu, tak se trochu děsím. Hotový pudink jsem hned dala do robota a šup máslo, ale i tak byly kousky pudinku. Uvidím, dám vědět, jak to dnes dopadne
klekanda
(upraveno)
5. 11. 2013, 22:15
@petule.p
Zkuste nejdřív rozšlehat pudink s cukrem a pak do něj přidávejte máslo
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 11. 2013, 19:52
vypadá lákavě
Romy 2
(upraveno)
4. 11. 2013, 22:51
Prosím Ťa - hrnček je 200 alebo 200 ml a polovička akého masla? 100 g, 125 alebo 250 g? Vypadá dobre, chcela by som skúsiť.
XMary
(upraveno)
5. 11. 2013, 9:06
@Romy 2
Já mám hrneček 250 ml, ale je to jedno vše pak musíš odměřovat stejným hrnečkem aby poměr byl zachován. Máslo dávám 125g (tedy polovinu z másla 250g)
Romy 2
(upraveno)
5. 11. 2013, 20:24
@XMary
Ďakujem, určite vyskúšam a napíšem ako sa mi zadarilo.
čikoušek
(upraveno)
3. 11. 2013, 16:02
Tak jsem ji dnes také upekla a je to úžasná dobrota.Prima recept.
TOPOLINO&CA
(upraveno)
2. 11. 2013, 19:43
SKUTEČNĚ VÝBORNÁ.. DĚKUJEME ZA RECEPT, VČERA UPEČENO, DNES NEZBYL ANI KOUSEK LENKA
Vera N
(upraveno)
31. 10. 2013, 13:23
bleška 55
(upraveno)
29. 10. 2013, 22:46
Maruško, také jsem vyzkoušela a je to opravdu vynikající. Všem doma chutnalo. Dík za recept. Jana