dýňové muffiny
Potřebné ingredience
1/4 hrnku oleje (v mém případě arašídového, ale nehledejte v tom vědu)
1/4 hrnku tmavého hnědého cukru
1/4 malé dýně hókaidó nastrouhané najemno (hókaidó v žádném případě není podmínkou, poslouží jakákoli dýně)
2 menší, nebo 1 velké vejce
1 1/4 hrnku celozrné polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžička muškátového oříšku
1/4 lžičky soli
ořechy, oříšky či cokoli se vám chce přidat do těsta (navrhovala bych tam dát rozinky, což já nemůžu, protože je přítel nejí)
Na posyp:
2 vrchovaté lžíce celozrné mouky
2 vrchovaté lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
2 lžíce změklého másla
Postup přípravy
Ve větší míse prošleháme olej s hnědým cukrem. Přidáme nastrouhanou dýni a 1-2 vejce. Promícháme.
V menší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a kořením. Vzniklou sypkou směs vmícháme do připravené dýňové směsi. Promícháme jen tolik, aby se těsto spojilo. Ne víc. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy libovolného druhu.
Těsto lžící přeneseme do formiček.
Připravíme si posyp, a to tak, že prostě smícháme všechny přísady. Štědře jím posypeme muffiny a dáme je péct zhruba na 15-20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé