(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Francouzská cibulačka-poezie pro chuťové buňky
Potřebné ingredience
Na polévku: 400 g cibule 150 g másla 250 ml bílého vína 750 ml silného masového vývaru tymián sůl a pepř Na tousty: plátky toustového chleba 200 g čedaru 2 lžíce nasekané petrželky lžíce olivového oleje Uvedené množství je na 4 porce, kdo chce polévky více, tak zdvojnásobit ingredience.
Postup přípravy
Jedla jsem už hodně cibulaček , ale tato je bezkonkurenční. Vyvážené chuťe, je to prostě poezie pro chuťové buňky.
Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm necháme cibuli opéct dozlatova, pak zalijeme vínem ( já dala obyčejné z vinotéky) do vína přidáme tymián a vaříme na mírném ohni,než cibule zesládne. Přidáme vývar ( můžete nahradit i z bujonu), povaříme dalších 20 minut a pak polévku ochutíme solí, pepřem a cukrem ( já cukr už nedávala, každý dle chuti)
Z toustového chleba si můžeme vykrojit srdíčka , rozložíme je na plech potřený olejem, opečeme je z jedné strany, pak je obrátíme, na každý kousek nasypeme strouhaný sýr a trošku petrželky a v ještě vyhřáté troubě necháme sýr ještě rozpustit. Polévku nalijeme do misek a každou porci ozdobíme sýrovým toustovým srdíčkem.
Tip: Polévku můžeme zjemnit kopečkem kysané smetany.
Je to opravdová pochoutka a celkem nenáročná. U nás se po ní jen zaprášilo.Dobrou chuť :-)
Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm necháme cibuli opéct dozlatova, pak zalijeme vínem ( já dala obyčejné z vinotéky) do vína přidáme tymián a vaříme na mírném ohni,než cibule zesládne. Přidáme vývar ( můžete nahradit i z bujonu), povaříme dalších 20 minut a pak polévku ochutíme solí, pepřem a cukrem ( já cukr už nedávala, každý dle chuti)
Z toustového chleba si můžeme vykrojit srdíčka , rozložíme je na plech potřený olejem, opečeme je z jedné strany, pak je obrátíme, na každý kousek nasypeme strouhaný sýr a trošku petrželky a v ještě vyhřáté troubě necháme sýr ještě rozpustit. Polévku nalijeme do misek a každou porci ozdobíme sýrovým toustovým srdíčkem.
Tip: Polévku můžeme zjemnit kopečkem kysané smetany.
Je to opravdová pochoutka a celkem nenáročná. U nás se po ní jen zaprášilo.Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
7. 5. 2017, 21:08
YvonaCu
(upraveno)
26. 1. 2017, 9:04
Můžu se zeptat, jak dlouho cibuli opékáte? V receptech jsem četla, že by se měla opékat minimálně hodinu a to mě krapet vyděsilo???
P.A.V.L.A
(upraveno)
14. 3. 2016, 13:12
krišon
(upraveno)
14. 3. 2016, 12:55
Chlapům moc chutnala http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4782562
-ALIBIŠEK-
(upraveno)
17. 1. 2016, 17:11
TAK JSEM VYSKOUŠELA,OPRAVDU JE LUXUSNI,VŠICHNI SE OBLIZOVALI
Bylinka1
(upraveno)
18. 10. 2013, 20:41
Nádherná fotečka -mňam