(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zapečené mäsové guľky
Potřebné ingredience
400g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa,4 strúčiky cesnaku,korenie na mleté mäso,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,menšie zemiaky,olej,kyslá smotana, petržlenová vňať,údený syr,sójová omáčka
Postup přípravy
Mleté mäso osolíme, ochutíme koreninami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku. Z masy vytvarujeme malé guľky a prudko ich opečieme na oleji. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Potom ich pozdlžne prekrojíme, rozložíme do zapekacej misky, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 5 minút predpiecť do vyhriatej rúry.Potom na každý kúsok zemiaka dáme kúsok syra položíme opečenú guľku, prichytíme špáradlom. Vložíme späť do rúry a zapečieme.Kyslú smotanu ochutíme mletým čiernym korením, nasekanou pretržlenovou vňaťou, dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a dobre premiešame.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kachena
(upraveno)
15. 11. 2013, 10:21
to vypadá krásně, vyzkouším , díky za recept
vierinka1
(upraveno)
17. 1. 2014, 21:33
@kachena
Dakujem, dufam ze bude chutit