(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rakytníkový sirup s medem +ovocný cukr - za studena

Potřebné ingredience
Obraný rakytník +hodně trpělivosti - jde to hůře oddělovat Ovocný cukr- klasický krystal na toto nepužívám kyselina citronová pomůcka ke nozervování dr. okter - dávám hodně málo o třetinu méně než v návodu
Postup přípravy
Rakytníkové bobule rozmixuju ponorným mixerem . Přepasíruji přes husté sítko .
Přidám cukr . Co litr štávy to kilo cukru . Pak přidáme kyselinu citronovou podle návodu . Já měla 3 litry takže jsem dala 25g . Pořádně mícháme . Do mého obsahu 3 litrů jsem přidala půl litru medu - tekutého od včeliček - né kupovaného v marketech to je humus . A ještě pomůck ke konzervaci ovoce a zeleniny Dr.Oetker.
Když je v sirupu pořádně rozpuštěný cukr plníme do sklenic .
Jedna vychytávka - pokud nechcete dávat přípravek ke nozervaci můžete zmrazit . A to tak že sirup nalejete do sáčku na tvoření ledu . A pak si dle potřeby odlupujete koli potřebujete :o)
Zbytek přepasírovaného materiálu nevyhazujte je to škoda :o)
V receptech má recept na ovocnou stávu . Podobně dělám ještě ze zbytku rakytníku .
Přidám cukr . Co litr štávy to kilo cukru . Pak přidáme kyselinu citronovou podle návodu . Já měla 3 litry takže jsem dala 25g . Pořádně mícháme . Do mého obsahu 3 litrů jsem přidala půl litru medu - tekutého od včeliček - né kupovaného v marketech to je humus . A ještě pomůck ke konzervaci ovoce a zeleniny Dr.Oetker.
Když je v sirupu pořádně rozpuštěný cukr plníme do sklenic .
Jedna vychytávka - pokud nechcete dávat přípravek ke nozervaci můžete zmrazit . A to tak že sirup nalejete do sáčku na tvoření ledu . A pak si dle potřeby odlupujete koli potřebujete :o)
Zbytek přepasírovaného materiálu nevyhazujte je to škoda :o)
V receptech má recept na ovocnou stávu . Podobně dělám ještě ze zbytku rakytníku .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 12. 2013, 19:06



nahlásit

MoProch
(upraveno)
14. 9. 2014, 20:38
@P.A.V.L.A






nahlásit

mumlina
(upraveno)
15. 11. 2013, 9:39
Zdravím, ano souhlasím s názorem nepřídávat k rakytníku žádnou chemii, já bobule nůžkama ostříhám, omyju a po oschnutí dám v mikroten. pytlíku do mrazáku, vynádám si dávku do sklenice na týden a pouze zasypu krystal. cukrem a to dost, každé ráno a večer užíváme 1 vrchovatou kávovou ližičku, moje 5letá Zuzanka pořád chodí,že chce ještě, je to opravdu ZÁZRAK.


nahlásit

MoProch
(upraveno)
16. 9. 2014, 19:35
@mumlina






nahlásit

lidare
(upraveno)
11. 10. 2013, 14:19



nahlásit

MoProch
(upraveno)
11. 10. 2013, 15:23
@lidare






nahlásit
ukuk
(upraveno)
11. 10. 2013, 8:49
stačí větvičky rakytníku dát do mrazáku a pak větvičku olepat o vysokou mísu
,ale určitě i tak to bude veliká mňamka
a konzervaci nepřidávejte vůbec rakytník si to nezaslouží,poničíte vše,co má v sobě výborného.Radím mrazit a do džemů jej přidávat a raděj zavařit než přidat chemii,pro vitaminy jiné dávky raděj zmražte





nahlásit

MoProch
(upraveno)
11. 10. 2013, 15:23
@ukuk





nahlásit