(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Ořechový hřbet

Potřebné ingredience
Těsto: 2 vejce, 150 g Hery, 150 g cukru moučka, 100 ml mléka, 300 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva. Náplň: 200 g másla, 150 g cukru moučka, 40 g kakaa, 50 ml rumu, 50 g rozinek, 50 g marmelády, 200 g strouhaných ořechů. Dále: marmeláda na pomazání (nejlépe meruňková), čokoláda nebo čokoládová poleva, sekané mandle (nemusí být).
Postup přípravy
Těsto: Změklou Heru vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme vejce, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Husté těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme pruh velikosti formy. Zbytek korpusu umeleme nebo nastrouháme.
Náplň: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme ostatní suroviny včetně umletého korpusu.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a namačkáme do ní náplň. (Mně to vyšlo přesně.) Pruh korpusu potřeme marmeládou, přiložíme potřeným na náplň a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Moučník vyklopíme na tác, polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Krájíme tenké proužky, nožem pilkou to jde dobře.
Recept je ze stránek Pečení je radost.
Náplň: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme ostatní suroviny včetně umletého korpusu.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a namačkáme do ní náplň. (Mně to vyšlo přesně.) Pruh korpusu potřeme marmeládou, přiložíme potřeným na náplň a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Moučník vyklopíme na tác, polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Krájíme tenké proužky, nožem pilkou to jde dobře.
Recept je ze stránek Pečení je radost.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé