(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Velikonoční věnec
Potřebné ingredience
40 dkg polohrubé mouky, 8 dky cukru, 3 dkg droždí, 1/8 l mléka, 10 dkg másla, 1 vejce, sůl
Náplň: 15 dkg mandlí nebo oříšků, 5 dkg čokolády, 3 lžíce rumu
Postup přípravy
Z přísad zpracujeme těsto, necháme kynout.
Po vykynutí si jej rozdělíme na polovinu, vyválíme obdélník a na každý dáme půlku náplně (mandle nebo oříšky roztrouháme, čokoládu také a pokapeme rumem, vznikne nám náplň).
Pak oba obdélníky zabalíme jako štrúdl a zapleteme. Potom zapletený cop svineme do věnce.
Pečeme. Po upečení můžeme zdobit mašlí nebo barevnými vařenými vejci.
V každém případě je výborný.
Dobrou chuť!
Po vykynutí si jej rozdělíme na polovinu, vyválíme obdélník a na každý dáme půlku náplně (mandle nebo oříšky roztrouháme, čokoládu také a pokapeme rumem, vznikne nám náplň).
Pak oba obdélníky zabalíme jako štrúdl a zapleteme. Potom zapletený cop svineme do věnce.
Pečeme. Po upečení můžeme zdobit mašlí nebo barevnými vařenými vejci.
V každém případě je výborný.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jejeja
(upraveno)
23. 3. 2008, 17:16
Právě jsem dopekla...a krááása....díky za receptík...