Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Domácí lučina

0.0
Domácí lučina

Potřebné ingredience

velký jogurt - hollandie, Spar / já osobně vybírám jen jogurty z mléka bez přísad - škrobů/ a malá zakysaná smetana /opět stejné nároky na smetanu - bez škrobů a přísad jen z mléka - např. Spar /

Postup přípravy

Jogurt smíchám se smetanou, dám přes hustý cedník do plátýnka /pánský velký kapesní/ a nechám v misce vykapat syrovátku min. 12 hodin do lednice. Nejlépe odpoledne, aby byl sýr na druhý den. Z udaného množství mývám cca 1/2 tzn. 360 g výborného sýra typu lučina.
Možné následně přidat šunku, jarní cibulku, prostě používat jako základ pomazánek či jen tak na čerstvý chléb či celozrnné pečivo. Lučina je nesrovnatelně levnější a jistě i zdravější a dobrá, do pomazánek jistě vhodnější než např. pomazánkové máslo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kutil 14. 11. 2013, 10:39
(clamp) (clamp) (clamp)Souhlasím.Je to prostě mňamka.A jeden ví,že tam nejsou žádná éčka a podobné fujtajbly. :-$ :-$.Díky za recept.Jitka (L) (pl) (pl)
KATEŘINASOUKUP 6. 12. 2013, 17:42
@Kutil Děkuji za pochvalu a jsem ráda, že Vám chutná :-) . A s těmi "éčky " máte pravdu, zbytečně je ani my ani děti baštit nemusíme. Katka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie