(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Jablečná bublanina za pár minut!
Potřebné ingredience
1-2 vejce(dávám jedno),1 a půl hrnku polohrubé mouky,necelý hrnek krupicového cukru,1 hrnek vlahého mléka,půl hrnku oleje,kousek čokolády na vaření-nastrouhat, 1 prášek do pečiva. Směs: jedno velké jablko,vanilkový cukr,skořicový cukr
Postup přípravy
Připravíme si těsto: vejce,mouku,cukr,vlahé mléko,olej,nastrouhaný kousek čokolády na vaření a prášek do pečiva smícháme v misce. Jablko oloupeme,nastrouháme a promícháme s vanilkovým cukrem a troškou skořicového cukru. Směs urovnáme na těsto. Dáme na pekáček, předem vymazaný a vysypaný hrubou moukou. V troubě pečeme na 180 stupňů do růžova. Vytáhneme z trouby a pocukrujeme. Rychlé,velmi chutné,u nás z nejoblíbenějších moučníků!!! Dobrou chuť!!!
hotové těsto vlijeme do pekáčku a posypeme jablečnou směsí
Takto vypadá upečená bublaninka
Stačí jen nakrájet a pocukrovat!!! Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
AndrejQa
(upraveno)
2. 10. 2013, 15:40
Dneska jsem jí vyzkoušela a opravdu je výborná....
nahlásit
AndrejQa
(upraveno)
2. 10. 2013, 15:42
@AndrejQa
nahlásit
mirbar
(upraveno)
7. 5. 2012, 14:02
Nejlepší věci bývají tááák jednoduché
nahlásit
Martina70
(upraveno)
27. 1. 2012, 19:20
Právě jsem upekla, moc dobrá buchtička, rychlá a levná.
nahlásit
Moni.B.
(upraveno)
27. 1. 2012, 10:35
Zkusila jsem a výborné , už jsem poslala recept i mámě. Budu dělat častěji. Monika
nahlásit
renami
(upraveno)
8. 11. 2009, 19:55
Děkujeme za super recept Bublanina byla za pár minut a byla úžasná i malá si dal nášup děkujeme
nahlásit
Lujdi
(upraveno)
7. 11. 2009, 14:22
Moc děkuji za výborný recept Dnes jsem ho dělala podruhé a opět mňamka !
nahlásit
prdecek
(upraveno)
8. 2. 2009, 13:23
Jedinečná bublanina.Už mi voní v troubě
nahlásit
renataab
(upraveno)
6. 5. 2008, 14:00
Mamky, nemám ráda slovo "smícháme" . Opravdu se to vařečkou pouze smíchá nebo šleháte zvlášť vejce s cukrem, pak další suroviny???? Nedejbože ještě na závěr sníh. Prosím jak je to vyzkoušené - smíchat vařečkou nebo šlehat zvlášť žloutky?
nahlásit
prdecek
(upraveno)
1. 6. 2008, 22:38
@renataab
Zamíchat a hotovo .Šup do trouby .Takovéto receptíky mám nejraději.
nahlásit
renataab
(upraveno)
10. 5. 2008, 18:12
@renataab
Tak já to fakt jenom zamíchala, bez šlehání a fakt buchta super
nahlásit
stranpa
(upraveno)
5. 4. 2008, 22:09
Asi jsem někde udělala chybu buchta byla strašně suchá,klasická dusivka..snědly se asi jen 3 kousky a zbytek šel na kompost Táákový dobrý jabka,štavnatý noo třeba přííště
nahlásit
lukada
(upraveno)
3. 4. 2008, 13:41
Už je v troubě ...peču už poněkolikáte a vždycky hned zmizí . Je výborná !! Lucka
nahlásit
prdecek
(upraveno)
21. 3. 2008, 13:25
Už peču-a je z toho vůně po celém baráčku
nahlásit
Heimovka
(upraveno)
17. 3. 2008, 13:54
Taky potvrzuje,že buchtě je vynikající,pěkla jsem jí včera a dneska nanovo,protože nic nezůstalo a kluci jí ještě chtějí a já si taky dám ke .Je to blesková buchta .papa
nahlásit
prdecek
(upraveno)
20. 3. 2008, 16:06
@Heimovka
Bleskovky mám nejraději .Zamíchat a šup do trouby -to nemá chybu!!!
nahlásit
abc
(upraveno)
12. 3. 2008, 15:44
Už máme také vyzkoušeno a všichni si mlaskají Děkujííí
nahlásit
prdecek
(upraveno)
23. 3. 2008, 17:00
@abc
A zase nic nezbylo
nahlásit
prdecek
(upraveno)
13. 3. 2008, 16:43
@abc
To mě těší,že se bublaninka povedla .Já ji dělala v sobotu a na neděli již nic nezbylo ,tak pa,pa.
nahlásit
Bára D.
(upraveno)
12. 3. 2008, 15:49
Teď jsem dopekla , je to opravdu rychlé a znamenité . Všichni se olizovali. Děkuji za recept, určitě jsem nedělala naposledy Bára
nahlásit
prdecek
(upraveno)
14. 3. 2008, 16:22
@Bára D.
Je to opravdu rychlé a jsem ráda,že neděláte bublaninku naposledy
nahlásit
uplavala
(upraveno)
8. 3. 2008, 14:17
prosím, dáváte tam i tu štávu z jablek nebo jablka vymačkáte? děkuji, vypadá to krásně
nahlásit
prdecek
(upraveno)
8. 3. 2008, 16:18
@uplavala
Adélko,stačí jedno velké čerstvé jablko-nemusí být kompot . Čerstvé jablko je nejlepší,může být i mírně nakyslé . Nastrouháte na obyčejném struhadle-nahrubo,přidáte vanilkový cukr a trochu skořicového cukru-já dávám půlku sáčku.Promícháte a okamžitě tím posypete těsto.Je to velmi jednoduché a vynikající!!! .
nahlásit
Bejina
(upraveno)
8. 3. 2008, 14:18
@uplavala
já to nastrouhala ,smíchala s cukříkama a šup na to žádná štˇáva tam nebyla,nebo malinko
nahlásit
prdecek
(upraveno)
9. 3. 2008, 11:52
@Bejina
Ano,přesně tak! Šup do trouby-co nejrychleji. .Cítíte tu vůni?
nahlásit
Bejina
(upraveno)
8. 3. 2008, 14:05
už je v troubě
nahlásit
prdecek
(upraveno)
7. 3. 2008, 12:11
Tento moučník je opravdu vynikající a velmi rychlý!!! Vyzkoušejte!!!
nahlásit