Moje vynikající zapečené gnocchi con pollo - noky s kuřecím masem
Potřebné ingredience
1x kuř. prsa (nebo jiné kuřecí maso, ale prsa jsou nej!!!), jarní cibulka 2-3 ks či pórek (když není, postačí obyč. cibule), kořenová zelenina (mrkev 2 - 3 ks, celer1 ks, petržel kousek dle chuti), smetana (klasická či nízkotučná, popř. dvě - dle množství noků), 2-3 balíčky 500 g klasických bramb. noků (gnocchi) - dle strávníků - já dělám ze tří, neboť je nás 5, z toho 3 chlapi, kari koření, citrón, pepř bílý (když nemáte, stačí obyč.), pokud jsou zelené bylinky, můžeme přidat - nemusí být, 20 dkg sýra - Eidam či jiný dle chuti
Postup přípravy
Cibulku či pórek dáme na pánvičku a na rozehřátém oleji necháme zpěnit, nesmíme připálit!!! Pak přidáme kuřecí prsa na kostičky a osmahneme, přidáme sůl, pepř, kari koření (množství podle toho, jak kdo má rád - více pro pálivější verzi, méně pro jemnější), promícháme, prohřejeme a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, opět promícháme a lehce podlijeme vodou (né moc, jen aby se směs nepřipálila). Přidáme šťávu z 1/2 citrónu a necháme dusit za občasného míchání na mírném ohni.
Mezitím si připravíme noky dle návodu - tj. dáme vařit vodu, osolíme, nalijeme trochu oleje, když začne vařit, přidáme noky a povaříme, dokud nezačnou plavat - stačí chvilička - ještě se budou zapékat. Noky slijeme.
Připravenou směs na pánvi zalijeme smetanou, pokud nestačí, můžeme přidat ještě trochu mléka, dosypeme bylinky, pokud máme, pokud ne, nemusí být. Přidáme asi 1/3 nastrouhaného sýra a necháme pořádně roztavit, přisypeme noky, smícháme a asi 5 minut společně prohřejeme - ochutnáme - můžeme přidat ještě trošku cukru či soli či kari.
Noky z pánve přesypeme do vymazaného pekáče, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct, cca 15 min.
Opravdu je to moc výborné, je to můj receptík, který jsem stále vylepšovala, patří mezi naše nejoblíbenější jídla, doma se po něm jen zapráší, tak se s Vámi o něj chci také podělit, snad Vám zachutná.
Přeji dobrou chuť!!!!!
Fotografie časem dodám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé