(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pečené růžovky - luxusní :)
Potřebné ingredience
klobouky muchomůrky růžovky(masák)- kolik kdo najde :) , 2-3 vejce, půl kelímku smetany ke šlehání, cca 10dkg sýra goudy, sůl, kmín, olej ............... množství si každý přizpůsobí houbařské úspěšnosti :)
Postup přípravy
Muchomůrky omyjeme, oloupeme klobouky a dáme posolené a pokmínované péct na pomazaném plechu do trouby. Jak pustí šťávu, tak je obrátíme a necháme péct do té doby, než začnou červenat okraje. Zalijeme vejci rozkvedlanými se šlehajdou a špetkou soli a pečeme, dokud se nedělá omeleta. Posypeme sýrem a v troubě už necháme jen roztavit.
Zkoušela jsem i z jiných hub, ale masáky mají svoji specifickou chuť, z nich je nejlepší.
Bacha na muchomůrku tygrovanou, byla by to poslední hostina .:)
Až budu zase dělat, přiložím foto...Dobrou chuť :)
Zkoušela jsem i z jiných hub, ale masáky mají svoji specifickou chuť, z nich je nejlepší.
Bacha na muchomůrku tygrovanou, byla by to poslední hostina .:)
Až budu zase dělat, přiložím foto...Dobrou chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evča123
(upraveno)
12. 10. 2013, 11:50
Růžovky milujeme, většinou je děláme na kmínu na sádle, ale tohle určitě vyzkouším
mysmilena
(upraveno)
13. 10. 2013, 11:28
@Evča123
pak napište, jestli chutnalo
kebulka
(upraveno)
29. 9. 2013, 8:57
já si původně myslela,že si děláte legraci,ale po přečtení o růžovce ,jsem změnila názor. Akorát teda já bych do toho nešla,koukám na tygrovanou a mě přijdou stejný . Klobouk dolu před vaší odvahou a znalostí hub
mysmilena
(upraveno)
7. 3. 2014, 21:14
@kebulka
Děkuji, ale poznáte je od sebe opravdu lehce...masák (růžovka) má rýhovaný prsten a jak ji rozkrojíte na spodu nohy, je zbarvená růžově. Bývá často okousaná od plžů a ty odhryzky mají okraje taky růžové. Pokud si nejsem úplně jistá všemi znaky, neberu to a nechávám v lese Ale sbírám ji více jak 20 let a žiju, opravdu raději seberu masáka než pravý hřib. samozřejmě tento recept můžete zkusit i z jiných chutných hub,fantazii se meze nekladou, ale nejlíp chutná z masáků ..
jazina
(upraveno)
28. 9. 2013, 20:26
Růžovky jsou růžovky. Ty jsou nejlepší
mysmilena
(upraveno)
29. 9. 2013, 8:45
@jazina
jsou bohužel u nás nyní nerostou, tak nemohu udělat a vložit foto