(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
pomazánka, salát nejen z červené řepy
Potřebné ingredience
Sterilovaná nebo čerstvá červená řepa,( můžeme použít i mrkev, čerstvou), cibule (nemusí být), uvařené vejce, sůl, pepř, majolka, kdo má radši může být i tatarka.
Postup přípravy
Pokud použijeme čerstvou řepu, dáme jí vařit (neodkrajujeme žádný kořínek), necháme jí tak celou, samozřejmě bez lupenů. Kdyby jsme ji okrájeli, tak nám takzvaně vykrvácí, že pustí šťávu již při vaření. Po uvaření ji necháme zchladit a ještě vlažnou oloupeme, jde to líp než studenou. Nastrouháme, řepu+vejce, nakrájíme na drobno cibuli, osolíme, opepříme,dáme majolku nebo tatarku. Je to dobré jako salát i jako pomazánka na veku. Místo řepy můžeme použít mrkev, ale tu už nevaříme,ale použijeme syrovou. Je to opravdu mňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé