(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dietní toustový chléb /suchary/
Potřebné ingredience
200ml nízkotučného mléka, 100ml vody, 30g rozpuštěného másla nebo oleje, 500g hladké mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 20g čerstvého droždí
Postup přípravy
Vše dejte do formy v uvedeném pořadí. Droždí zakápněte medem. Zvolte program rychlý, hmotnost se nenastavuje a kůrka světlá.
Z tohoto chleba si můžete připravit dietní suchary. Druhý den po upečení nakrájejte chléb na plátky o tloušťce asi 1 cm, rozložte na plech a sušte při 140°C nebo opečte do zlatova při 160°C. Takové suchary můžete v uzavřené nádobě skladovat i několik týdnů. Recept je od paní Momčilové.
Z tohoto chleba si můžete připravit dietní suchary. Druhý den po upečení nakrájejte chléb na plátky o tloušťce asi 1 cm, rozložte na plech a sušte při 140°C nebo opečte do zlatova při 160°C. Takové suchary můžete v uzavřené nádobě skladovat i několik týdnů. Recept je od paní Momčilové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé