Croquembuche - krokánbuš nebo-li křupe v ústech
Potřebné ingredience
1|4l vody 1|2 čl vody 100g másla 150g hrubé mouky 4 vejce Karamel: 200g cukru 80g kukuřičného sirupu 60ml vody
Postup přípravy
vychladlou hmotu nandáme do cukrářského pytlíku - hmota je taková kejdoidní ,o)
nastříkáme na plech kuličky - raději menší
a tady už vidíme po upečení - pečeme na 200 na 12 až 15 minut - neotvírejte troubu jinak hrozí že kuličky spadnou a bude po produkci ,o)
připravíme si papírová kužel - ideálně z tvrdšího kartonu - slepíme do kužele a ten následně obalíme pečícím papírem - z hlediska hygieny, estetiky a hlavně z praktického hlediska - karamel pak jde krásně odloupnout
každou kuličku naplníme dle libosti - já plnila pouze ušlehanou smetanou karamel je sladký ažaž ,ale můžeme i krémem podle chuti a pak naplněné kuličky zlehka omočíme v karamelu a nalepíme na kužel. tady je krásně vidět jak karamel nitkuje.
tady je ta paráda vidět v detailu. je to skutečně reprezentativní záležitost ale POZOR kdo je chabrus na nervy z bordelu tak ať si snad upeče nějakou buchtu na plech, protože karamel je skutečně všude....a všude a lepí a lepí a lepí.... uuuáááá
a je to... na tuto výšku padly kuličky ze dvojité dávky .. karamel všude, šlehačka všude, i foťák byl epesně umatlanej :o) ale vážně to stálo za to... ale moc nehltejte.. jezte decentně nebo vás karamel ztrestá a místo křupnutí se třeba wošklivě píchnete.... každopádně tento dort bych nedělala třeba den do předu..karamel by začal tát a kužel by se mohl začít hroutit
DÍLU ZDAR ,o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé