(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Pizza chléb - sváteční specialita, chutná k vínu i pivu
Potřebné ingredience
300ml vody nebo nízkotučného mléka, 40ml oleje, 500g mouky polohrubé, 30g solamylu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička oregána, 1 lžička soli, 1/2 lžičky medu, 20g čerstvého droždí, 100g libové anglické slaniny nebo česnekového boku /kdo chce zdravěji dá šunku/ a 1 masitá čerstvá červená paprika /místo papriky můžou být i olivy/
Postup přípravy
Vše kromě slaniny a papriky dejte do formy v uvedeném pořadí. Droždí zakápněte medem. Program nastavte na toust, hmotnost střední a kůrka světlá. Slaninu si nakrájejte na malé kostičky a dejte na chvíli do chladničky ztuhnout, papriku také nakrájejte na kostičky. Když pekárna pípne pro přidání přísad, vložte ztuhlé kostičky slaniny a osušené kostičky papriky. Hotový sváteční chlebík opatrně vyklepněte z formy a nechte přikrytý utěrkou vychladnout. Můžete ho jíst jako pokrm se zeleninovým salátem.
Je výborný, chutná jak pizza. Recept je od paní Momčilové.
Je výborný, chutná jak pizza. Recept je od paní Momčilové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Denyna
(upraveno)
27. 12. 2008, 10:24
Chtěla bych vyzkoušet tento chleba, ale napekárně nemám program toust Jak dlouhý je to program, abych mohla vymyslet nějakou alternativu? Díky.
mamina33
(upraveno)
29. 12. 2008, 19:31
@Denyna
Určitě ho vyzkoušejte, nám moc chutná . Program je dlouhý 3,35 / bílý chleba / a nebo když dáte základ tak taky nic nezkazíte. .