(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Valašská velikonoční pečeně
Potřebné ingredience
800g vepřové pečeně
200g moravského uzeného masa
1 větší cibule, 2 rajčata, 1 paprika
2dl vývaru z kostky,
150g nastrouhaného eidamu
400g uvařených brambor
rostlinný olej na smažení
zelená petrželka, sůl, pepř,
Postup přípravy
Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme.
Opečeme je prudce na pánvi s olejem.Potom je vložíme na ohnivzdornou misku
Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel.
Podušenou směs zalijeme trochu vývaru a vše vaříme ještě 3 minuty.
Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjme je plátky vařených
Brambor, posypeme sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Podáváme s nakládanou zeleninou.
Opečeme je prudce na pánvi s olejem.Potom je vložíme na ohnivzdornou misku
Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel.
Podušenou směs zalijeme trochu vývaru a vše vaříme ještě 3 minuty.
Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjme je plátky vařených
Brambor, posypeme sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Podáváme s nakládanou zeleninou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé