(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Frgále
Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 400 g hrubé mouky, 120 g sádla, 120 g másla (ale může být jenom 240g másla) 240 g cukru krupice, 60 g droždí, asi 200 ml mléka(podle potřeby), 4 žloutky, špetka soli
Postup přípravy
Připravíme si kvásek a ze všech ingrediencí uhněteme hladké těsto. Dáme vykynout. Kyne trochu déle, asi 1 1/2 hodiny.
Zatím si připravíme náplně. Já jsem dala tvarohovou ze 2 tvarohů, 1 vajíčka, vanilkový cukr a 3 lžíce pískového cukru. Dále jsem dala švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň z asi 100g máku. Ještě lepší by byla hrušková povidla, ale ty bohužel nemám.
Z vykynutého těsta uděláme kulaté koláče na celý plech. Z tohoto těsta jsou 4 kusy. Prsty vymačkáme na okrajích lem, aby náplně nevytékaly. Okraje potřeme vajíčkem a naplníme nádivkami podle chuti. Můžeme posypat drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 stupňů až jsou okraje dozlatova. Po upečení potřeme okraje rozpuštěným máslem a nebo směsí cukru, rumu a smetany.
Těsto jsem dělala v pekárně, tak jsem dle doporučení dala mléka víc,Jinak to prý pekárna nemůže utáhnout.
Zatím si připravíme náplně. Já jsem dala tvarohovou ze 2 tvarohů, 1 vajíčka, vanilkový cukr a 3 lžíce pískového cukru. Dále jsem dala švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň z asi 100g máku. Ještě lepší by byla hrušková povidla, ale ty bohužel nemám.
Z vykynutého těsta uděláme kulaté koláče na celý plech. Z tohoto těsta jsou 4 kusy. Prsty vymačkáme na okrajích lem, aby náplně nevytékaly. Okraje potřeme vajíčkem a naplníme nádivkami podle chuti. Můžeme posypat drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 stupňů až jsou okraje dozlatova. Po upečení potřeme okraje rozpuštěným máslem a nebo směsí cukru, rumu a smetany.
Těsto jsem dělala v pekárně, tak jsem dle doporučení dala mléka víc,Jinak to prý pekárna nemůže utáhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé