(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Slaninovo-sýrové domácí křupavé housky
Potřebné ingredience
Těsto: cca 0,5 kg hladké mouky 2 vejce 1,5 dcl rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový) cca 2,5 dcl mléka 1 kostku droždí 1 lžičku cukru 1 lžičku soli 20 dkg nakrájené slaniny příp. šunky 10 dkg tvrdého sýru dle vlastního výběru (nakrájený na plátky) 1 vejce na potření
Postup přípravy
Příprava:
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme vykynout. Slaninu (šunku) nakrájíme na úzké proužky, tu kterou nevyužijeme, nakrájíme na drobno. Z vykynutého těsta tvoříme pletenky - nejprve vyválíme z těsta 3 úzké válečky, na které poklademe proužky slaniny (šunky) a spleteme je do houstičky. Hotové housky položíme na plech s pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme jemně nakrájenými zbytky slaniny (šunky). Necháme ještě cca 15 minut nakynout a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Zhruba po 20 minutách pečení na housky poklademe plátky sýru a necháme krátce zapéct.
Housky chutnají nejlépe teplé. Dobrou chuť, dostupné také na www.jsemfit.cz
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme vykynout. Slaninu (šunku) nakrájíme na úzké proužky, tu kterou nevyužijeme, nakrájíme na drobno. Z vykynutého těsta tvoříme pletenky - nejprve vyválíme z těsta 3 úzké válečky, na které poklademe proužky slaniny (šunky) a spleteme je do houstičky. Hotové housky položíme na plech s pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme jemně nakrájenými zbytky slaniny (šunky). Necháme ještě cca 15 minut nakynout a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Zhruba po 20 minutách pečení na housky poklademe plátky sýru a necháme krátce zapéct.
Housky chutnají nejlépe teplé. Dobrou chuť, dostupné také na www.jsemfit.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé