(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jablkomakový koláč
Potřebné ingredience
1kg jablek (i více), 5 vajec, 300g moučkového cukru, 300g polohrubé mouky, 2dcl oleje, 1-2dcl teplé vody, 150g máku (NEMELEME), 1 prdopeč
čokoládovou polevu si buď uděláme z 150g tuku, 100g cukr moučka, 4 lžíce kakaa (děláme ve vodní lázni), nebo si koupíme čokoládu na vaření
Postup přípravy
Žloutky spojíme s cukrem, olejem, pak přidáme vodu, přisypáváme mouku s prdopeč a nakonec vmícháme bílky. Nastrouhaná jablka dáme na plech vyložený pečícím papírem. Oddělíme 1/3 těsta, vmícháme do ní nemletý mák a rozprostřeme na jablka. Zbylé těsto rozprostřeme naposled. Pečeme podle trouby od 150-180C. Po vychladnutí obrátíme, sejmeme papír a polejeme čokoládovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé