(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Domácí HRUŠKOVÁ povidla
Potřebné ingredience
10 kg hrušek (oloupané, nastrouhané), 1/2 L rumu, 1 - 1 1/2 kg cukr krystal nebo krupice, 1-2 vanilkové cukry, mletá skořice, 2 KL kyseliny citrónové
Postup přípravy
Hrušky a vše ostatní smícháme a vaříme a vaříme a vaříme cca 6 hodin, dokud se šťáva nevyvaří. Dáváme do skledniček a otočíme výčkem dolů, aby se zatáhla.
Pokud budete trpělivý s vařením, povidla se zdají řidčí, ale opravdu netečou při dalším použití do šátečku atd.!
Jsou to ta nejlepší hrušková povidla, jaká jsem kdy jedla. To musíte vyzkoušet!
Pokud budete trpělivý s vařením, povidla se zdají řidčí, ale opravdu netečou při dalším použití do šátečku atd.!
Jsou to ta nejlepší hrušková povidla, jaká jsem kdy jedla. To musíte vyzkoušet!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malá bob
(upraveno)
24. 8. 2014, 15:47
hrušky dozrály, jdu na ně...
nahlásit
saram
(upraveno)
13. 9. 2013, 15:05
Originál a správná hrušková povidla dělají na valašsku a to ze sušených hrušek a bez těch všech přípravků co je v návodu . Rozvařením čerstvých hrušek vznikne hrušková marmeláda .... také dobrá, s povidly to však nemá nic společného... nechci kritizovat, ale miluji hrušková povidla na frgálech / valašský koláč/ a tak chci jen uvést, že to co zde uvádíte nejsou povidla. nezlobte se...
nahlásit
marhulda
(upraveno)
13. 9. 2013, 13:52
To 1/2 L rumu je půl litru nebo půl lžíce?
nahlásit
kvítečko
(upraveno)
13. 9. 2013, 13:27
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
12. 9. 2013, 12:39
nahlásit