(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kakaová roláda s čokoládovým krémem a višněmi
Potřebné ingredience
Kakaový piškot 4 velká vejce 120 g moučkového cukru 2 lžíce horké vody 100 g hladké mouky 20 g kakaového prášku Čokoládový krém 7,5 dl smetany 33% 200 g 70% čokolády Náplň 200 g višní (kompotované nebo rozmražené) višňový likér Ozdoba čokoládové hoblinky
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho, až získáme světlou hustou pěnu.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání postupně přidáváme druhou část cukru.
Bílkovou hmotu a hladkou mouku s kakaem střídavě vmícháme do žloutkové pěny.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10−15 minut. Plát po upečení převrátíme na čistý plech. Papír sejmeme až po vychladnutí.
Vychladlý piškotový plát lehce pokapeme višňovým likérem, potřeme krémem (část si necháme na potření rolády svrchu), poklademe višněmi a stočíme, zabalíme do papíru nebo alobalu a necháme dobře vychladit a ztuhnout.
Roládu vyjmeme z papíru a potřeme ji zbytkem čokoládového krému a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Příprava čokoládového krému: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Ze smetany ušleháme šlehačku, do níž při vysokých otáčkách vešleháme rozpuštěnou čokoládu.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání postupně přidáváme druhou část cukru.
Bílkovou hmotu a hladkou mouku s kakaem střídavě vmícháme do žloutkové pěny.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10−15 minut. Plát po upečení převrátíme na čistý plech. Papír sejmeme až po vychladnutí.
Vychladlý piškotový plát lehce pokapeme višňovým likérem, potřeme krémem (část si necháme na potření rolády svrchu), poklademe višněmi a stočíme, zabalíme do papíru nebo alobalu a necháme dobře vychladit a ztuhnout.
Roládu vyjmeme z papíru a potřeme ji zbytkem čokoládového krému a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Příprava čokoládového krému: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Ze smetany ušleháme šlehačku, do níž při vysokých otáčkách vešleháme rozpuštěnou čokoládu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé