Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Celozrnná vánočka - pro zdravou výživu, bez cholesterolu

0.0
Celozrnná vánočka - pro zdravou výživu, bez cholesterolu

Potřebné ingredience

300 ml vody, 80 ml oleje /může i olivový/, 500g pšeničné celozrnné mouky /může být i část špaldové celozrnné/, 60g sójové mouky hladké plnotučné /nebo ji nahradit pšeničnou/, citrónová kůra z jednoho citrónu, 20g čerstvého droždí, vanilkový cukr, 40g přírodního cukru /nebo obyčejný/, 1/4 lžičky soli, rozinky, ořechy, sušené ovoce apod.

Postup přípravy

Celozrnnou mouku můžete míchat s bílou v libovolném poměru. Vše dáme do formy v uvedeném pořadí a zapneme program těsto. Pokud chcete upéct v pekárně, tak ji můžete potřít žloutkem a posypat ořechy a poté zapnete program pečení. Anebo / jako já / těsto vyklopíte do vymazané formy a upečete v troubě, anebo z těsta upletete vánočku a upečete. Peču podle paní Momčilové.

Takže kdo chce něco zdravějšího, tak si ji občas upečte.

vykynuté těsto

těsto ve formě, ještě jsem ho nechala 10 minut stát, aby ještě nakynulo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Simik78 8. 12. 2012, 10:10
Dobrý den Lenko, chtěla bych vyzkoušet Váš recept na vánočku, ale nejsem tak zkušená pekařka. Mohla byste mi, prosím, napsat na kolik stupňů jí péct v elektrické troubě? A přibližně jak dlouho? Děkuji předem. (F) Krásný den Vám přeje Simča
mamina33 12. 12. 2012, 18:38
@Simik78 Pečte na 180 °C asi 40-45 minut. Zkouším špejlí, když se na ni nelepí těsto, je vánočka hotová. (H) Snad jsem poradila a vánočka se povede. (L)
hankaa3 3. 4. 2012, 13:28
Děkuji za úžasný recept (L) Na to, že je vánočka z vody bez mléka a vajec a hlavně jen 40g cukru!!!, chutná opravdu výtečně!!! (*) (Y) (Y) (Y) Zařazuji mezi mé oblíbené recepty (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie