(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zelená čočka a ztracené vejce
Potřebné ingredience
250 g zelené čočky bouquet garni 1 malá cibule 2 lžíce červeného vinného octa 6 plátků slaniny 3 domácí vejce hrst hladkoliské petržele 2 lžíce kvasného octa mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej
Postup přípravy
Při přípravě tohoto porkmu začněte umotáním bouquet garni[. Bouquet garni je svazek bylinek, obvykle převázaný provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a nejrůznějších dušených pokrmů. Bouquet garni se vaří společně s ostatními přísadami, čímž jídlu dodává bylinkovou chuť a vůni. Neexistuje žádný obecný recept, ale většinou obsahuje petržel, tymián a bobkový list. Pokud není zrovna bylinková sezóna, lze koupit hotový bouquet ze sušených bylin v malém pytlíčku z jemné gázy či v vyráběných pytlících podobných čajovým. Rovněž k dostání v prodejnách M&S v regálech s kořením. Já jsem pro svůj bouquet použila hladkolistou petržel, tymián, bobkový list a rozmarýn.
Vysypte [b]čočku[/b] do hrnce a zalijte ji vodou tak, aby byla hladina přibližně dva centimetry nad čočkou. Přidejte lžičku soli, bouqet garni a vařte čočku 25 – 30 minut. Kontrolujte ji a ochutnávejte. Je důležité, aby neztratila tvar. Pokud v hotové čočce zbude voda, normálně ji slijte, bouquet garni vyhoďte. Cibulku nasekejte na drobno a osmažte ji na lžíci olivového oleje na pánvi dozlatova. Přidejte ji k čočce spolu s hrstí nasekané petržele, červeným vinným octem a velkou dávkou olivového oleje. Promíchejte. Na pánev po cibulce dejte pražit plátky slaniny...
Celý recept na http://www.thinkfood.cz/cocka-a-ztracene-vejce/
Vysypte [b]čočku[/b] do hrnce a zalijte ji vodou tak, aby byla hladina přibližně dva centimetry nad čočkou. Přidejte lžičku soli, bouqet garni a vařte čočku 25 – 30 minut. Kontrolujte ji a ochutnávejte. Je důležité, aby neztratila tvar. Pokud v hotové čočce zbude voda, normálně ji slijte, bouquet garni vyhoďte. Cibulku nasekejte na drobno a osmažte ji na lžíci olivového oleje na pánvi dozlatova. Přidejte ji k čočce spolu s hrstí nasekané petržele, červeným vinným octem a velkou dávkou olivového oleje. Promíchejte. Na pánev po cibulce dejte pražit plátky slaniny...
Celý recept na http://www.thinkfood.cz/cocka-a-ztracene-vejce/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bylinka1
(upraveno)
6. 9. 2013, 20:34
To je vaše fotka?
KObraz
(upraveno)
10. 9. 2013, 11:57
@Bylinka1
Ano .