Hraběnčiny řezy se švestkami
Potřebné ingredience
450 g hladké mouky,1 prdopeč,4 žloutky,250g másla,120 g moučkového cukru....Náplň-zralé švestky,skořice,vanilkový cukr,sníh-,4 bílky,asi 3-4 lžíce moučkového cukru na sníh
Postup přípravy
Do mísy prosijeme mouku s prdopečem,přidáme změklý pokrájený tuk,cukr a žloutky, suroviny v míse spojíme vařečkou,pak přesypeme na vál a vypracujeme vláčné těsto,z těsta oddělíme 1/3,dáme do mrazáku.Bílky začneme šlehat,až trochu ztuhnou,postupně přidáváme po lžících cukr,ušleháme dotuha.
Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem-na velký plech je tenké,takže válím přímo na plechu na papíře válečkem,špatně by se přenášelo,Váleček "namáčíme"do mouky a vyválíme těsto nejprve na jednu stranu do rohů,pak na druhou stranu,jde to tak líp
až máme vyváleno,naskládáme těsně vedle sebe nakrájené švestky,ne na velké kousky,aby se buchtě špatně nekrájela,posypeme skořicí a vanilkovým cukrem,kdo nechce tak vlhké-švestky pustí dost šťávy,může posypat strouhanými piškoty
pak rozetřeme dotuha ušlehaný sníh s cukrem a na struhadle nastrouháme na sníh zbytek těsta,dámě péct na zhruba 180 stupňů dorůžova,zkoušíme špejlí
hotovo
nakrojený,dobrou chuť
jsme zvyklí na jablečné hraběnky,ale tohle je super varianta,moc šťavnatá a chutná,vyzkoušejte
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé