(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Linecké slepované od paní Mülerový
Potřebné ingredience
15 dkg hladké mouky 10 dkg solamylu 14 dkg másla 9 dkg cukru moučky 1 žloutek šťáva a kůra z ½ citronu
Postup přípravy
Přísady na válku spojíme a těsto dáme do chladna odpočinout. Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary tvořítky, pozor při pečení hlídat, promažeme marmeládou nejlépe višňovou.
Nebo těsto naplníme do formiček (košíčků) uprostřed vytvoříme důlek, po upečení plníme náplní a polijeme čokoládou, navrch nákládanou višni..
Náplň: ¼ litru šlehačky se přivede do varu, přisypat 15 dkg mletých ořechů, 15 dkg rozemletých piškotů,
10 dkg cukru krupice, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 3 lžíce Rumu. Po vychladnutí tvořit kuličky a ty vmáčknout do košíčků. Polít čokoládou nebo posypat cukrem, mletými oříšky, kokosem.
Nebo těsto naplníme do formiček (košíčků) uprostřed vytvoříme důlek, po upečení plníme náplní a polijeme čokoládou, navrch nákládanou višni..
Náplň: ¼ litru šlehačky se přivede do varu, přisypat 15 dkg mletých ořechů, 15 dkg rozemletých piškotů,
10 dkg cukru krupice, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 3 lžíce Rumu. Po vychladnutí tvořit kuličky a ty vmáčknout do košíčků. Polít čokoládou nebo posypat cukrem, mletými oříšky, kokosem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé