(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Koláč s tvarohem a broskvemi
Potřebné ingredience
Těsto: 180 ml mléka, 1 vejce, 2 žloutky, 80 g Hery, 60 g cukru, 450 g hladké mouky, 30 g droždí, sůl. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry. Dále: 10 – 12 menších broskví (mohou být i meruňky).
Postup přípravy
Těsto vypracujeme v pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto rozložíme na vymazaný velký plech a necháme zase asi 15 minut kynout.
Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh. Tvarohy smícháme s cukry a žloutky, lehce vmícháme sníh, náplň natřeme na těsto a poklademe oloupanými půlkami broskví (dál od sebe, myslíme na krájení). Koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme (peču na 180°C, později 160°C, celkem 30 minut).
Vychladlý krájíme tak, aby v každém kousku bylo ovoce uprostřed.
Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh. Tvarohy smícháme s cukry a žloutky, lehce vmícháme sníh, náplň natřeme na těsto a poklademe oloupanými půlkami broskví (dál od sebe, myslíme na krájení). Koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme (peču na 180°C, později 160°C, celkem 30 minut).
Vychladlý krájíme tak, aby v každém kousku bylo ovoce uprostřed.
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gonzar
(upraveno)
27. 8. 2013, 22:03
Ivuš, nádhera. Zase dobrý nápad na recept s broskví.
spero
(upraveno)
29. 8. 2013, 14:12
@gonzar
Alenko, to je pro tebe, když nevíš, co s tolika broskvemi, které se vám letos urodily.