(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bramborové pirohy (4-6porcí)
Potřebné ingredience
1 kg brambor vařených ve slupce, 100 g vepřových škvarků, 1 vejce, 150 g hrubé mouky, 100 g krupice, 5 stroužků česneku, sůl, hladká mouka na vyválení NÁPLŇ 500 g kysaného zelí, 50 g škvarků, 1 vejce, olej na smažení, zakysaná smetana na podávání
Postup přípravy
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky s rozetřeným česnekem a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe zbytek škvarků a vymačkané, pokrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem a skládáme do trojúhelníků, okraje dobře přitlačíme. Pirohy smažíme v rozpáleném oleji, podáváme se zakysanou smetanou.
Na bramborových pirožkách se škvarky si každý rád pochutná. K tučným škvarkům je kysané zelí skvělým společníkem. Jsou pikantní a vždy se po nich jen zapráší.
Na bramborových pirožkách se škvarky si každý rád pochutná. K tučným škvarkům je kysané zelí skvělým společníkem. Jsou pikantní a vždy se po nich jen zapráší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé