(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Mrkvová placka
Potřebné ingredience
je sice z mrkvre,ale ani to není poznat
Postup přípravy
50 dkg strouhané mrkve
50 dkg polohrubé mouky
24 dkg moučkového cukru
1 a ½ prášku do pečiva
4 vejce
1 vanilkový cukr
citronová kůra
rum nebo rumové aroma
¾ sklenky oleje
mléko dle potřeby
citronová poleva
Všechny suroviny kromě polevy vyšleháme elektrickým šlehačem na hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mléko (někdy ¼ a někdy i ½ l podle toho jak je mrkev šťavnatá). Hustota těsta je stejná jako třeba na perník. Hotové nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme. Vychladlé potřeme polevou.
50 dkg polohrubé mouky
24 dkg moučkového cukru
1 a ½ prášku do pečiva
4 vejce
1 vanilkový cukr
citronová kůra
rum nebo rumové aroma
¾ sklenky oleje
mléko dle potřeby
citronová poleva
Všechny suroviny kromě polevy vyšleháme elektrickým šlehačem na hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mléko (někdy ¼ a někdy i ½ l podle toho jak je mrkev šťavnatá). Hustota těsta je stejná jako třeba na perník. Hotové nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme. Vychladlé potřeme polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé