Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jahodovo - banánové řezy

0.0
Jahodovo - banánové řezy

Potřebné ingredience

TĚSTO: 5 vajec (rozdělíme na žloutky a bílky),,5 lžic cukru krupice,,4 lžíce horké vody,,3 lžíce oleje,,7lžic polohrubé mouky,,1/2 prdopeč,, trochu kakaa (nemusí být),,,,,, KRÉM: 1 mascarpone,, 1 pomazánkové máslo,, 3 vanilkové cukry,, 2lžíce moučkového cukru,, 1 tvaroh,, 1 smetana ke šlehání,, cca 250g jahod,, 5 větších banánů,, červená želatina (nemusí být!)

Postup přípravy

TĚSTO: Uděláme sníh z 5ti bílků, 5 lžic cukru krupice a špetkou soli. Poté vmícháváme 5 žloutků, 4lžíce horké vody a 3 lžíce oleje, nakonec 7lžic pol. mouky prosáté s 1/2pr. do pečiva a kdo chce tak přimíchá i kakao,,pečeme při 180C 15-20minut....KRÉM: Mascarpone, pomazánkové máslo, 3 van. cukry, 2lžíce moučkového cukru a tvaroh vyšleháme dohromady a poté vmícháme ušlehanou smetanu. Na korpus natřeme 1/3 krému a rozložíme kolečka banánů, poté natřeme 2/3 krému a poklademe kolečkama jahod a natřeme krém co nám zbyl.
Já jsem ještě použila červenou želatinu pro efekt - tu připravuju podle návodu na zadní straně obalu :-)) Je to výborná, lehoučká, osvěžující mňamka. DOBROU CHUŤ! :-))
Recept je na klasický plech.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie