(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Litevská růžová řepná polévka (studená)
Potřebné ingredience
3 větší červené řepy, 500ml kefíru, 1 okurka, 2 vejce, petrželka, kopr, zakysaná smetana, sůl, pepř
Postup přípravy
1) Červenou řepu oloupejte a uvařte doměkka. (Vařím cca 1,5 hodiny... trvá jí to.) Ke konci vaření přihoďte vejce a uvařte je natvrdo.
2) Řepu nechte vychladnout, následně ji nakrájejte na menší kousky (část případně nastrouhejte a polévku jí ozdobte), zalijte částí kefíru a rozmixujte. Dolijte zbytek kefíru, opepřete, lehce osolte a ještě promíchejte.
3) Okurku oloupejte a nakrájejte na drobné kostky, bylinky potrhejte.
4) Polévku vychlaďte, nalijte do talíře, posypte okurkou, bylinkami, na každou porci přidejte polovinu vejce a dozdobte zakysanou smetanou.
Ingredience jsou vypsané na 4 porce.
V originále se k polévce přidávají ještě vařené brambory, případně osmažené na oleji.
V "případě nouze" jde udělat i ze sterilované řepy, ale chuť je mnohem ostřejší...
2) Řepu nechte vychladnout, následně ji nakrájejte na menší kousky (část případně nastrouhejte a polévku jí ozdobte), zalijte částí kefíru a rozmixujte. Dolijte zbytek kefíru, opepřete, lehce osolte a ještě promíchejte.
3) Okurku oloupejte a nakrájejte na drobné kostky, bylinky potrhejte.
4) Polévku vychlaďte, nalijte do talíře, posypte okurkou, bylinkami, na každou porci přidejte polovinu vejce a dozdobte zakysanou smetanou.
Ingredience jsou vypsané na 4 porce.
V originále se k polévce přidávají ještě vařené brambory, případně osmažené na oleji.
V "případě nouze" jde udělat i ze sterilované řepy, ale chuť je mnohem ostřejší...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Visnery
(upraveno)
25. 8. 2013, 0:35
Babicka je z Litvy, polevku dela casto a je skutecne vyborna, doporucuji vsem!