(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka
Potřebné ingredience
Těsto:1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3/4 kypřícího prášku, 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 1 vejce, mák, švestky marcipán: 150 g mandlí, 200 g moučkového cukru, 1/2 bílku
Postup přípravy
Mouky, cukry, kypřící prášek, mléko, vejce a olej smícháme a vypracujeme hladké těsto, to vylijeme do pekáčku, který vyložíme pečícím papírem. Těsto posypeme mákem a poklademe vypeckovanými a nakrájenými švestkami
.
Marcipán: Mandle spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Smícháme s prosetým cukrem a bílkem a vytvarujeme hladké těsto, které uložíme do lednice přes noc.
Marcipán nastrouháme na koláč a vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut
.
Marcipán: Mandle spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Smícháme s prosetým cukrem a bílkem a vytvarujeme hladké těsto, které uložíme do lednice přes noc.
Marcipán nastrouháme na koláč a vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 6. 2015, 11:29