**Ženský vrtoch :-) ............... křehké trvanlivé ořechové řezy**
Potřebné ingredience
**Řezy peču na plechu o vnitřní velikosti 22 x 38cm** Potřebujeme: *300g hl.mouky* *1 lžička kypřícího prášku* *100g moučkového cukru* *200g másla* *1 žloutek* *pikantní (nejlépe domácí rybízová marmeláda) na potření* KRÉM: *4 vejce* *280g krupicového cukru* *200g jemně strouhaných ořechů* *5 bílků (jeden bílek ze zákl.těsta + 4 bílky z vajec na krém)
Postup přípravy
2) Plech si vyložte pečícím papírem, na ten nejlépe pomocí malého válečku vyválejte těsto tak,aby pokrylo celý plech (můžete ho i vtlačit prsty,pokud nemáte váleček). Těsto potřete vrstvou rybízové marmelády.
3) Připravíme si krém,který rozetřeme na těsto............ 4 oddělené žloutky vyšlehejte v míse s krupicovým cukrem do pěny, přidejte jemně nastrouhané ořechy (teď to bude malinko tužší). Nakonec vmíchejte vyšlehaný sníh z 5-ti bílků, opatrně a pomalu, směs nakonec lehce zřídne. Krém rozetřete opatrně na základní linecké těsto potřené marmeládou a dejte péct do rozpálené trouby na horkovzduch 160C cca na 30-40min. (Já pekla 35min.). Povrch řezů musí být lehce narůžovělý, ne zase moc hnědý.
4) Vychladlé řezy krájejte ostrým nožem. KŘEHKÁ VRCHNÍ ČÁST MOUČNÍKU VŽDY POPRASKÁ, JE TO ÚPLNĚ NORMÁLNÍ A V POŘÁDKU.
**ŘEZY JSOU VELICE TRVANLIVÉ, DO DRUHÉHO DNE KRÁSNĚ ZVLÁČNÍ ( I KDYŽ U NÁS SE POKAŽDÉ HNED SNÍ :-) ) VÝHODA JE,ŽE SI JE MŮŽETE UPÉCT TŘEBA DVA, TŘI DNY PŘED OSLAVOU A NEMUSÍTE SE PAK HONIT NA POSLEDNÍ CHVÍLI**
**Pokud použijete marmeládu,která je sladší, tak doporučuji ze surovin na krém odebrat tak 20g cukru**
**těsto vtlačené do plechu**
**potřené rybízovou marmeládou**
**polité krémem**
**po vytažení z trouby**
:-)
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé