(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Hrk-hrK buchta - navíc se zakysankou a čoko polevou
Potřebné ingredience
TĚSTO: 2 vejce + 1 HR krystal cukru, 1/2 HR oleje + 3/4 HR mléka, 1 a 1/2 HR polohr. mouky + 1 prdopeč + 2 PL kakaa. HRK-HRK KRÉM: 250ml 33%šlehačky + 1 ztužovač, 1 sáček vanilk. pudinku bez vaření Créme Olé, 1 malá plechovka mandarinek. "KRÉM" ZE ZAKYSANEK: 3 zakysané smetany (á200g) + 3 vanilkové cukry NA DOZDOBENÍ: čoko poleva
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme postupně, jak jsou napsány, vylijeme na střední plech a pečeme při 200°C asi 17min. Mandarinky zcedíme a nasekáme na malé kousky - dáme do mísy s víkem, přilijeme smetanu, přidáme ztužovač, a přisypeme pudinkový prášek Créme Olé. Mísu pořádně uzavřeme, několikrát s ní zatřeseme ("zaHRKáme") a hotový krém rozetřeme na vychladlé těsto. Zakysanky smícháme s vanilkovými cukry a rozetřeme na HRK krém, pocákáme čoko polevou a dáme vychladit do lednice - nejlépe přes noc.
Buchtu podáváme vychlazenou, je vláčná a moc dobrá = nechte si chutnat!
Buchtu podáváme vychlazenou, je vláčná a moc dobrá = nechte si chutnat!
...na plechu vcelku....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janulik
(upraveno)
7. 5. 2016, 22:20
Dobrý den, tak jsem dnes upekla a měl úspěch.Jen jsem místo mandarinek blbec koupila meruńky . Nakonec tedy udělala s nima avýsledek taky dobrý. Příště už zkusím správně. Návštěvě také moc chutnalo
lenule11111
(upraveno)
5. 5. 2016, 19:19
Dnes jsem upekla a musím říct, že výborný Akorád asi po 9 zahrkání mi krém ztuhl tak..že jsem to sotva natřela. Příště nebudu tolik hrkat
laskonka333
(upraveno)
3. 5. 2016, 11:24
hantonie
(upraveno)
1. 5. 2016, 17:18
Kompot dávám i s nálevem
Danča18
(upraveno)
1. 5. 2016, 15:42
woodluc
(upraveno)
19. 10. 2013, 20:50
Právě jsem dokonala dílo, ale překvapilo mě jak okamžitě zhoustla ta šlehačka se ztužovačem a tím pudinkem je to tak hustý, že to nešlo ani namazat, ale postup jsem přesně dodržela Příště dám ty mandarinky i s tím nálevem na 250ml šlehačky je tam asi moc tuhých ingrediencí, nebo to tak má být??? Uvidím zítra jak to dopadne. Každopádně díky za receptík
carodejkaivka
(upraveno)
1. 5. 2016, 18:26
@woodluc
taky dávám mandarinky i s nálevem a je moc dobrý
novackova
(upraveno)
1. 5. 2016, 16:45
@woodluc
Ahoj dělám podobný,ale ty mandarinky dávám i s nálevem a je to super krém.
Halmat
(upraveno)
20. 10. 2013, 18:56
@woodluc
Paní Lucie to mě mrzí! Recept mám od kolegyně z práce, dělala jsem víckrát, šlehačkový krém má být hustější. Tak snad Vám alespoň bude chutnat!
Žirafka1
(upraveno)
12. 8. 2013, 11:32
Mám tu na MMB paní Halino vytipovaných pár maminek,které když sem dají recept,tak se hned pozná,že pečení a vaření rozumí a jejich recepty stojí vždy za to si uložit Vy patříte určitě mezi ně Vše máte velice pěkně nafocené a určitě stojí za vyzkoušení Pěkný den Martina
Halmat
(upraveno)
12. 8. 2013, 11:39
@Žirafka1
paní Martino děkuji Vám za chválu ani nevíte, jak moc mě potěšila! Mějte se krásně Halina
Žirafka1
(upraveno)
12. 8. 2013, 13:17
@Halmat
Moc ráda paní Halino, ráda si prohlížím recepty a moc ráda podle nich peču,nebo vařím,ale musí mít úroveň. Takže i já děkuji
Halmat
(upraveno)
12. 8. 2013, 14:16
@Žirafka1
ještě jednou děkuji jste hodná!