(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Ostružinové jogurtové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 500 g vaničkového 20% tvarohu, 500 g selského jogurtu Hollandia, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, ostružiny, cukr moučka.
Postup přípravy
Upečeme piškot na plechu 30 x 40cm, na vychladlý korpus nalijeme krém, potřeseme plechem, aby se krém srovnal a necháme v ledničce ztuhnout. Druhý den pokrájíme a zdobíme.
Krém: Ostružiny buď rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko nebo povaříme se lžící cukru, přepasírujeme a necháme vychladnout. Tvarohy smícháme s jogurtem, přidáme cukr podle chuti a několik lžic ostružinové šťávy. Želatinový ztužovač metličkou vyšleháme ve 100 ml vlažné vody, vmícháme do něj 2 lžíce krému a vše nalijeme za stálého míchání do zbývajícího krému.
Krém: Ostružiny buď rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko nebo povaříme se lžící cukru, přepasírujeme a necháme vychladnout. Tvarohy smícháme s jogurtem, přidáme cukr podle chuti a několik lžic ostružinové šťávy. Želatinový ztužovač metličkou vyšleháme ve 100 ml vlažné vody, vmícháme do něj 2 lžíce krému a vše nalijeme za stálého míchání do zbývajícího krému.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bylinka1
(upraveno)
12. 8. 2013, 17:57
Mňam mňam
spero
(upraveno)
12. 8. 2013, 21:50
@Bylinka1
Díky Janičko
kellystova
(upraveno)
12. 8. 2013, 15:17
Úžasné , jako z cukrárny
spero
(upraveno)
12. 8. 2013, 21:49
@kellystova
Vladěnko, k té cukrárně to má hooooodně daleko, ale díky. Takový komentář potěší.
LUCKYBE
(upraveno)
12. 8. 2013, 13:53
Ivanko, prosím Vás, kolik je asi tak potřeba těch ostružin (resp. šťávy z nich)?
spero
(upraveno)
12. 8. 2013, 21:43
@LUCKYBE
Vladěnko, záleží na Vás, jak moc to chcete mít tmavé. Dala jsem asi tak 2 až 4 lžíce šťávy. Více ve vzkazu.