(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
Péřová buchta
Potřebné ingredience
20 dkg hladné mouky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
2 zakysané smetany
2 skořicové cukry
2 vanilkové pudingy
1 litr mléka
můžete přisypat navíc do těsta kakao, ale nemusíte :-))
Postup přípravy
Vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a 1 dcl oleje. Těsto vylijeme do hlubokého plechu.
Uvaříme pudingy a ještě horké je vylijeme na těsto. Pečeme 15 min. na 250 supňů. Ještě horkou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Uvaříme pudingy a ještě horké je vylijeme na těsto. Pečeme 15 min. na 250 supňů. Ještě horkou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem
na neupečené těsto vylijeme rovnoměrně horký puding a rozetřeme
na upečenou buchtu se rozetřou smetany
posypeme skořicovým cukrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kaci1978
(upraveno)
4. 5. 2010, 19:20
Dneska jsem dělala a je faaakt výborná. Jelikož v receptu ani v ingrediencích nebylo uvedeno, že mám uvařit klasicky puding (tj. puding-prášek, mlíko a cukr), udělala jsem jen puding a mlíko a je to tady dobrý, není to aspoň moc sladký )) fakt mňamka a doporučuji. Zuzanko, pro nás, co u pečení nepřemýšlíme se přimlouvám dopsat do receptu ten cukřík navíc a informaci do postupu, že puding uvařit klasicky
anibag
(upraveno)
8. 3. 2009, 11:53
Zuzi ,tak mám upečeno ,už se chladí,,,,dám vědět,jaký měla úspěch,
anibag
(upraveno)
9. 3. 2009, 13:59
@anibag
Zuzko,,,tak jsem ani nestihla ,jak rychle zmizela,děkuji za bezvadný recept,,opravdu jednoduché,rychlé a mňamozní Gábina
verju
(upraveno)
1. 9. 2008, 7:53
Taky děláme, je skvělá , hlavně v létě, je osvěžující
Nikisek5
(upraveno)
1. 9. 2008, 7:51
Super ňamina, pokaždé co jí udělám okamžitě zmizí
wWendy
(upraveno)
7. 10. 2007, 13:12
Taky mám buchtu ozkoušenou báješná a vždy brzo pryč,jako každá buchta,koláč a ostatní zmiznou povedený receptík
skalik
(upraveno)
15. 2. 2007, 11:00
Jé ,tuto buchticku delam nejcasteji,je nase nejoblibenejsi . Moje rodina ji rika ŘIDITELSKÁ .jEN SI DAVEJTE POZOR- davejte do NEPREDEHRATE TROUBY !!!!!! ,JINAK VAM V TE TROUBE VYBUCHNE JAKO ME ,a to je pak pekne nadeleni . Jana
kasnika
(upraveno)
15. 2. 2007, 11:19
@skalik
vybouchne? Už jsem jí dělala nesčetněkrát v hoooodně předehřáté troubě a ještě neexplodovala nebylo to tím pudingem?
Martinkova
(upraveno)
15. 2. 2007, 10:20
Já ji taky dělávam ale místo skořicového sukru to posypu čistým kakaem ale s tou skořicí to muže být taky dobry
Jindruska
(upraveno)
15. 2. 2007, 10:10
Je to výborné Dík za recept
enebel
(upraveno)
23. 10. 2006, 23:02
Zuzko, taky moooc chválím. Buchta je vynikající!!!! Díky za receptík
nasta77
(upraveno)
16. 10. 2006, 8:31
Zuzi, zkusila jsem váš recept a měl VÉÉÉLIKÝ ÚSPĚCH . Manžel je veliký mlsoun. Když jsem buchtu dopekla a dala ji vychladnout tak kolem ní kroužil jako sup a ptal se kdy už jí bude moc ochutnat. Nacpal se tak, že ani nechtěl oběd . Máte u nás 1* . Naďa
RUNTY
(upraveno)
4. 10. 2006, 14:25
Zuzko , buchta je opravdu výborná . Včera jsem ji pekla pro návštěvu a recept šel dále do světa. Alča
Martinkova
(upraveno)
21. 9. 2006, 9:12
Tuhle buchtu dělam pravidelně a je ta vyborna že jsem ji jednou pekla v sobotu i v neděli vždycky se hned sni
tady
(upraveno)
20. 9. 2006, 21:57
prosím ten plech je klasický velký...nebo nějakej menší....mám ten větší a myslím ,že to chce o něco menší
kasnika
(upraveno)
21. 9. 2006, 0:00
@tady
Asi klasika, dno mého plechu měří asi 37 cm
Zdenda1
(upraveno)
20. 9. 2006, 18:46
A ještě jsem se chtěla zeptat,jestli to jde péct klasicky na vymazaném a vysypaném plechu, mně je ten pečící papír nějaký nesympatický
Zdenda1
(upraveno)
20. 9. 2006, 15:49
Ahojky,mám stejný problém jako Andrea - buchta chuťově výborná ,ale nějak mi nerovnoměrně naběhla,tím pádem je hrbolatá a někde je pudingu moc někde skoro žádný Tak to chci vychytat,ale nevím,kde jsem udělala chybu. Jinak je fakt výborná
kasnika
(upraveno)
20. 9. 2006, 19:48
@Zdenda1
Liju puding přes vařečku aby neudělal jooo moc veliké díry do těsta, ale nerovnosti jsou právě tím lepším efektem
tady
(upraveno)
20. 9. 2006, 14:40
Ahoj ,tak jsem právě dodělala Vaši Buchtu,a mám problém ,protože mi těsto vykynulo přes puding.A taky jsem měla málo smetany .Asi jsem ten puding nalila moc prudce .A taky mi prosím poradtě na jakém plechu to děláte vy?Jinak chuťově to nemá chybu....jen to mít vzhledově tak krásné jak to máte vy.
kasnika
(upraveno)
20. 9. 2006, 19:46
@tady
Andrejko, to je právě to že někde puding vteče dovnitř, někde vyleze trošku těsta, myslím, že pak ta buchta vypadá zajímavěji . Buchta se dá péct i na vymazaném a vysypaném plechu
Lenka.Alena
(upraveno)
17. 9. 2006, 11:35
Holky, jakto že je ta buchta hnědá na té fotce? Tedy předpokládám, že je tam přidané kakao - ale nikde o něm ani zmínka ... tak ho dam jdu přisypat, uvidím, jak to dopadne.
bambik
(upraveno)
18. 9. 2006, 17:11
@Lenka.Alena
Leni, tuto buchtu na fotečce dělala Kasnika a dala navíc kakao, takže může být i nemusí
bubík4
(upraveno)
16. 9. 2006, 19:36
Buchtička vypadá dobře, podobně jako trio řezy co mám v receptech. Po dovče vyzkouším
andina
(upraveno)
16. 9. 2006, 17:58
Musim napsat, ze jsem taky zkousela tuhle buchtu a je fakt vynikajici. Ted premyslim, co upect dalsiho a vse srovnavam s touhle buchtou a nic mi neni dost dobry.
moninani
(upraveno)
16. 9. 2006, 9:31
Ahoj Zuzi,právě jsem k snídani dojedla poslední kousek Tvojí buchty,musím říct ,že je výborná a už jsem si ji napsala do svého sešitku s vyzkoušenými recepty které ráda dělám.Jen jsem do těsta po Kasničině vzoru přidala kakao.Máš 1*