(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kvašáky
Potřebné ingredience
přerostlý okurky 3 ks vinný list, kopr ( množství si určí každý sám..........já koprem nešetřím ) teplá voda na 1 l vody 5 dkg soli dává se i višňový list ( já ho nedávám ) Dávám do velké zavařovací lahve 4 l.
Postup přípravy
Okurky očistíme a skládáme do lahve. Prokládáme koprem a vinným listem. Zalejeme teplou vodou se solí. Musíme to mít všechno pěkně potopený. Zadělám víčkem jen zlehka....................až to začne kvasit bude voda vytkat ven. Takže radši lahev postavte do hlubokého talíře.
Takhle připravené okurky postavím na okno na parapet. Zhruba za týden by měli okurky být.............. :-)
Nedávat na přímé slunko .
Takhle připravené okurky postavím na okno na parapet. Zhruba za týden by měli okurky být.............. :-)
Nedávat na přímé slunko .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé