Cous - cous
Potřebné ingredience
cous-cous, zeleninový bujón-kostka, lžičku másla, sůl /ale není ani nepotřeba, bujón to osolí za vás :-)/
Postup přípravy
Potřebujete:
cous-cous, zeleninový bujón-kostka, lžičku másla, sůl /ale není ani nepotřeba, bujón to osolí za vás :-)/
Sypký cous-cous nasypeš do kastrolku a přidáš 2 polévkové lžíce oleje a promícháš, dokud není celý obalený v oleji, je dobrý použít na promíchání vidličku...
Do druhého kastrolku si dáš svařit zeleninový bujon, aby ho bylo tak 1,5 hrnečku maximálně (na 2 hrníčky cous-cous.)
Až se bujón začne vařit, dáš to na slabší plamen a do toho vsypeš "olejový" cous-cous a vaříš, bujón se vsákne do cous-cousu a musíš pořád hodně míchat, dokud se bujón nevypaří....
Pak odstavíš, přidáš lžičku másla, zamícháš a přiklopíš pokličkou. Nechávám odstát tak 4-5min a tuto hmotu dám znova vařit a zase pořád mícháš, dokud se cous-cous nebude sypat...
Dobrou chuť :-D
Petra F.
cous-cous, zeleninový bujón-kostka, lžičku másla, sůl /ale není ani nepotřeba, bujón to osolí za vás :-)/
Sypký cous-cous nasypeš do kastrolku a přidáš 2 polévkové lžíce oleje a promícháš, dokud není celý obalený v oleji, je dobrý použít na promíchání vidličku...
Do druhého kastrolku si dáš svařit zeleninový bujon, aby ho bylo tak 1,5 hrnečku maximálně (na 2 hrníčky cous-cous.)
Až se bujón začne vařit, dáš to na slabší plamen a do toho vsypeš "olejový" cous-cous a vaříš, bujón se vsákne do cous-cousu a musíš pořád hodně míchat, dokud se bujón nevypaří....
Pak odstavíš, přidáš lžičku másla, zamícháš a přiklopíš pokličkou. Nechávám odstát tak 4-5min a tuto hmotu dám znova vařit a zase pořád mícháš, dokud se cous-cous nebude sypat...
Dobrou chuť :-D
Petra F.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé