Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

pečený bůček tenhle miluji

0.0
pečený bůček tenhle miluji

Potřebné ingredience

NA BŮČEK 1,2 kg bůčku, bez kosti a kůže asi 1 lžíce mořské soli 1 lžička hrubě drceného bílého pepře 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků 2 lžíce čirého medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná nadrobno NA BRAMBORY 1 kg brambor, oloupaných a tence pokrájených 500 g cibule, oloupané a pokrájené na plátky 6 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky sůl a čerstvě mletý pepř 6 bobkových listů 12 snítek tymiánu 500 ml drůbežího vývaru

Postup přípravy

Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 3 hodiny
Počet porcí
4-6
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 170 °C.

2 Nařežte vršek bůčku křížem do mřížky. Vetřete do povrchu sůl, pepř a tymián.

3 Brambory promíchejte s cibulí a česnekem, řádně osolte a opepřete. Třetinu rozprostřete do pekáče, poházejte třetinou koření a vrstvy ještě dvakrát zopakujte. Zalijte vývarem a vložte do spodní části trouby. Nad brambory zasuňte do trouby mřížku a na ni volně položte bůček. Během pečení bude lahodný vypečený tuk odkapávat do brambor.

4 Pečte 3 hodiny, až budou maso i brambory měkké a zlatavé. Vyjměte brambory i bůček a teplotu v troubě zvyšte na 220° C. Smíchejte med, hořčici a chilli a potřete maso. Vraťte ho do trouby a zasuňte pod něj nádobu na odkapávání. Pečte dalších zhruba 15–20 minut, až se udělá kůrčička. Podávejte s připravenými bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie