Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rada jak na čokoládovou polevu

0.0
Rada jak na čokoládovou polevu

Potřebné ingredience

čokoláda na vaření, ztužený tuk, nádoba vhodná do mikrovlné trouby,

Postup přípravy

Možná to už zde někdo použil, ale zatím jsem se s tím nesetkala. Já si připravuji čokoládovou polevu v mikrovlné troubě. Je to hlavně rychlejší. Do plastové nebo nějaké misky, která se může použít do mikr. trouby si nalámu čokoládu na vař. a přidám si ztužený tuk. A potom už stačí si to hlídat v mikr. troubě. Jakmile se začne ztuž. tuk rozpouštět, zamícháme. Opravdu to chce hlídat, ale po čase si to už odhadneme. Mě to stačí v mé mikrovlnce necelé 2 minutky a je hotovo. Záleží na výkonu mikr. trouby. Dá se čokoláda rozpouštět i při programu rozmrazování, ale trvá to. Je to opravdu rychlejší a pohodlnější.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IrcaBeck 4. 3. 2008, 20:55
někde jsem tady četla, že tam přidávají i zakysanou smetanu..taky jsem to zkusila a musím říct, že už jinak dělat nebudu. Čoko je tak dobrá a vláčná a nepraská při krájení
Holy50 4. 3. 2008, 20:52
já dělám stejně,jen místo čokolády na vaření dávám ledový kaštany :-$ :-$ :-$
jbanca 4. 3. 2008, 17:44
Dělala jsem dnes čok.polevu v mikrovlnce,supééééér rychlé a dobré.Polívala jsem margotkovou buchtu,mám tento recept napsaný již dlouho,ale nikdy jsem ji nedělala ,až dnes a holky je fakt výborná,lehoučká nadýchaná,fak dobrá.Takže upečte si ji ,nedá se na ní nic pokazit,jen jsem bojovala,abych neujídala Margotku ;-) Jarka
murka1 4. 3. 2008, 13:08
Ahoj Gabriela, ja robím čokoládu podobne, ale do mikrovlnky dám zohriať len stužený tuk a čokoládu primiešavam po vybratí. (L)
babus36 4. 3. 2008, 16:58
@murka1 Děkuji za váš tip.Příště to zkusím po vašem. Asi se to nemusí tak hlídat, aby se čokoláda nepřipálila. :-) |:o) Zdravím na Slovensko ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie