(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Gulášová polévka (bezlepková)
Potřebné ingredience
plátek vepřové plece (může být i hovězí maso), 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 vrchovaté lžičky sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, sůl, pepř, podravku – podle chuti, majoránka, 2 střední brambory, 1,5 litru vody horké, 1 lžíce solamylu, 1,5 kostky hovězí bujón od Knorr
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a dáme do pekáčku vymazaného olejem. Přidáme nakrájené maso na malé kousíčky, koření kromě majoránky a zamícháme. Do hrnce dáme vroucí vodu a bujón, v hrnečku si rozmícháme solamyl s trochou vody, přilijeme do hrnce a pořádně zamícháme. „Vývar“ nalijeme do pekáčku, který přikryjeme alobalem nebo poklicí. Pečeme v předehřáté troubě při 225 st. cca 1 hodinu, občas promícháme. Když je maso měkké, dáme do hrnce, přidáme nakrájené brambory, majoránku a dovaříme. Dle chuti dosolíme, v případě potřeby dolijeme trochu vody. Gulášová polévka je pracnější, ale výsledek je SUPER!!!! Z tohoto množství jsou cca 3 porce. Přeji dobrou chuť!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé