(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bábovka s červeným vínem
Potřebné ingredience
BÁBOVKA: 250 g hladké mouky, 170 g cukru krupice, 150 g tuku, 4 vejce, 125 ml červeného vína, 50 g sekané čokolády (čokoládové rýže), 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva ********** VÍNOVÁ POLEVA: 200 g moučkového cukru, pár lžic červeného vína
Postup přípravy
V míse utřeme změklý tuk s oběma cukry a postupně vešleháme vejce. Do směsi vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme červené víno a po důkladném promíchání vsypeme nasekanou čokoládu (čokoládovou rýži).
Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 °C asi 40 min.
Teplou bábovku vyklopíme a vychladou polijeme polevou, kterou jsme si připravili z moučkového cukru a pár lžic červeného vína.
Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 °C asi 40 min.
Teplou bábovku vyklopíme a vychladou polijeme polevou, kterou jsme si připravili z moučkového cukru a pár lžic červeného vína.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
9. 8. 2013, 13:17