(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kmínový chléb
Potřebné ingredience
300g pšeničné hladké mouky, 200g žitné mouky chlebové, 1 sáček sušeného droždí, 300ml vlažné vody, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu.
Postup přípravy
Všechny suroviny vložíme do pekárny a zapneme na program TĚSTO.
Po vykynutí těsto vyndáme, vytvaturujeme na bochánek, který položíme na plech (na pečící papír), nahoře nařízneme a necháme ještě cca 30 minut kynout. Před pečením potřeme slaným mlékem a můžeme posypat moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 220st a potom ještě cca 20-25 minut na 180st.
Na dno trouby položíme kastrůlek s vodou.
Po vykynutí těsto vyndáme, vytvaturujeme na bochánek, který položíme na plech (na pečící papír), nahoře nařízneme a necháme ještě cca 30 minut kynout. Před pečením potřeme slaným mlékem a můžeme posypat moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 220st a potom ještě cca 20-25 minut na 180st.
Na dno trouby položíme kastrůlek s vodou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
roseate1
(upraveno)
2. 9. 2013, 13:43
Supr recept.Chleba je výborný,peču obden a jiný prý už nemusím zkoušet