Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 355 návštěvníků)

**Nadýchané lívance bez kynutí**

0.0
**Nadýchané lívance bez kynutí**

Potřebné ingredience

*500ml mléka* *2 vejce* *1 lžíce krupicového cukru* *1/4 lžičky soli* *300g polohr.mouky* *1/2 prášku do pečiva* *1 lžíce rumu* *olej na smažení* Na ozdobu: *Kelímek smetany na šlehání* *cukr moučka* Na potření: *marmeláda*

Postup přípravy

1) Vyšleháme si lžíci krupicového cukru se žloutky a trochou soli. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mícháme a dle potřeby doléváme mlékem až spotřebujeme celých 500ml ,aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Přidáme lžici rumu.
2) Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten přidáváme za opatrného míchání k těstu. Necháme ještě max.5min. odpočívat.
3) Mezitím rozehřejeme buď na lívanečníkové, nebo na obyčejné pánvi olej a postupně smažíme lívanečky po obou stranách lehce dozlatova.
4) Smetanu na šlehání spolu s práškovým cukrem dle chuti ušleháme do tuha. Hotové lívance bohatě mažeme marmeládou a zdobíme kopečkem šlehačky.

TIP: Lívance můžete třeba i obalit ve skořicovém cukru, nebo podávat např. v červnu s rozmixovanými jahodami smíchanými s cukrem. Záleží na Vaší chuti a možnostech.

:-) Jsou vynikající jako rychlá snídaně,nebo lehčí večeře

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pavlamoravcova 3. 12. 2017, 7:35
(zurim)
Žirafka1 7. 12. 2017, 9:57
@Pavlamoravcova Pavli, lívance se nepovedly ? Nebo jak tomu mám rozumět :-) :-) :-) Asi jste někde udělala chybu, protože recept je zkoušený a povedený mockrát (flower) (hello)
MoninkaM 18. 6. 2017, 18:25
Dnes jsem zkusila váš recept a jsou vynikající, zlaté a neuvěřitelně rychle mizí. (Y) Díky moc :-) (clamp)
Žirafka1 20. 9. 2017, 0:11
@MoninkaM (L) Jsem potěšena Moni (hello)
P.A.V.L.A 16. 3. 2017, 18:25
(Y)
Žirafka1 20. 9. 2017, 0:09
@P.A.V.L.A (F) (L)
Žirafka1 20. 3. 2017, 10:16
@P.A.V.L.A (L) (F) (hello)
Nadys 15. 3. 2017, 14:29
(C)
Žirafka1 16. 3. 2017, 11:02
@Nadys (F) (flower) (hello)
Ilka222 15. 3. 2017, 11:09
Dobrý den, chtěla bych lívanečky udělat na odpoledne pro návštěvu... nevíte, zda bych si je mohla upéct už dopoledne a odpoledne už jen ozdobit? Nebo už to není ono, když nejsou čerstvé? Děkuji (F)
Žirafka1 16. 3. 2017, 10:57
@Ilka222 A ještě něco Ilonko ............... pro návštěvy, pokud chcete občerstvení připravovat už ráno je vždy lepší upéct nějaký koláč a lívanečky dělat třeba pro sebe na večeři a vychutnat si je čerstvé, ještě teplé třeba s kopečkem šlehačky navíc :-) Kdyby jste měla zájem, tak tady přidávám odkaz na moji kuchařku na facebooku ......... tam najdete spoustu inspirací https://www.facebook.com/pg/zirafka1/photos/?tab=album&album_id=1598616857036599
Žirafka1 16. 3. 2017, 10:53
@Ilka222 Dobrý den Ilonko, omlouvám se, dostala jsem se k Vaší zprávě až dnes :-) Lívanečky je vždy nejlepší udělat čerstvé a sníst ještě teplé (jsou více nadýchané a měkčí), ale samozřejmě se dají sníst i druhý den, nebo ten den odpoledne, jen to už není tak ono. Však zkuste a uvidíte (F) (L) (flower)
kopretina123 15. 3. 2017, 12:31
@Ilka222 Nejsem sice Žirafka1, ale dovolím si odpovědět. ,-) My je jíme i druhý den a jsou pořád dobré. Buď studené, nebo dám do mikrotenového sáčku na půl minuty do mikrovlnky. Myslím, že do odpoledne by s tím neměl být problém.Ať se zadaří :-)
Žirafka1 16. 3. 2017, 10:55
@kopretina123 Dobrý den Hani, tuto variantu jsem nezkoušela, ale možná i tak se to dá :-) Jen si myslím,že už nebudou lívanečky tak nadýchané a měkké. U nás se většinou sní okamžitě, ale pokud přece jen jeden, dva zbudou, druhý den už to není ono :-)
Ilka222 15. 3. 2017, 13:25
@kopretina123 Tak to je bezva, moc děkuji za odpověď. (F)
P.A.V.L.A 7. 2. 2017, 20:56
(Y)
Žirafka1 7. 2. 2017, 21:34
@P.A.V.L.A :-) (F) (L)
Ivkakr 6. 2. 2017, 20:42
(Y)
Žirafka1 7. 2. 2017, 21:35
@Ivkakr (L) (hello)
mimicek 5. 2. 2017, 0:11
(Y) (Y) (Y)
Žirafka1 5. 2. 2017, 17:18
@mimicek :-) (L) (flower) (hello)
lenula34 11. 6. 2016, 13:27
Dobrý den právě ted jsem dodělala lívanečky a jsou opravdu vynikajcí |:o) moc děkuji za recept Lenka (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 13. 6. 2016, 11:01
@lenula34 Leni, velice děkuji za pozitivní ohlas :-) |:o) (L) (F) Krásné léto :-)
Raguella 7. 6. 2016, 19:21
Dobrý den,dnes jsem uvařila rodince podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit. (Y) (clamp) Děkuji za prima receptík. (F) (L) (hello) (dance)
Žirafka1 8. 6. 2016, 1:19
@Raguella Dobrý den Míšo a děkuji :-) Pokud by jste chtěla vyzkoušet i další recepty ode mě, dovoluji si přidat odkaz na můj blog na FB :-) Mějte se pěkně ...... https://www.facebook.com/zirafka1/
vseta 3. 6. 2016, 21:11
Zítra se na ně chystám
Žirafka1 6. 6. 2016, 18:16
@vseta (L) (F) Tak pak dejte vědět, jak Vám chutnaly :-) (hello)
alysum 3. 6. 2016, 20:39
Výborné, dnes jsem vyzkoušela a jen se po nich zaprasilo. Jiné už dělat nebudu. Doporučuji se zakysanou smetanou a javorovým sirupem.
Žirafka1 6. 6. 2016, 18:15
@alysum (L) (F) Peti, to mě těší :-) děkuji (flower) (hello)
NikaV (upraveno) 19. 11. 2015, 18:27
Výborné, dělám je už asi potřetí a s domácí borůvkovou zavařeninou nemají chybu! (F)
Žirafka1 19. 11. 2015, 19:47
@NikaV :-) Milá Dominiko, moc děkuji (F) (F) (F) Trošku jsem si se surovinami pohrála a vymyslela tento nový recept :-) Pokud máte chuť, vyzkoušejte ho, stojí za to ......lívanečky jsou ještě mnohem lepší, než tyto z bílé mouky :-) Mějte se pěkně ........ https://www.facebook.com/zirafka1/photos/a.1603694383195513.1073741854.1546405662257719/1702910919940525/?type=3&theater
Maniki 6. 6. 2016, 18:40
@Žirafka1 Ráda bych vyzkoušela vaše lívanečky, ale bohužel nejde mi otevřít váš odkaz. Můžete mi prosím poslat recept ? Děkuji moc. Mějte se pěkně, Martina
Žirafka1 7. 6. 2016, 11:56
@Maniki (F) (L) Marti, recept Vám překopíruju do vzkazů :-) Krásný den .........
marky18 8. 9. 2015, 22:02
Díky za recept! (Y) (Y)
Žirafka1 9. 9. 2015, 14:22
@marky18 :-$ (L) Dobrý den Markéto :-) nemáte vůbec zač ......... děkuji :-) (objimam) (objimam) (objimam) (hello)
kopretina123 8. 9. 2015, 21:43
Zkuste dát dovnitř plátek jablka, je to moc dobré. (Y)
Žirafka1 9. 9. 2015, 14:22
@kopretina123 (L) (L) Hani, děkuji za nápad .........někdy dávám strouhaná jablíčka přímo do těsta (Y) (Y) (Y) (flower) (hello)
PavlinkaB 8. 9. 2015, 13:53
Lívance jsou báječné, opravdu nadýchané ... už u nich zůstanu. Díky, Pavla
Žirafka1 8. 9. 2015, 19:36
@PavlinkaB (objimam) (objimam) (objimam) Pavli, to mě moc moc těší ............ mějte se hezky (flower) (flower) (hello)
74Martina 20. 4. 2015, 18:20
famooozní (Y)
Žirafka1 21. 4. 2015, 10:47
@74Martina (F) (L) (L) (L) Marti, moc děkuji :-) ......... dělám je pravidelně, jsou opravdu vynikající ..........dá se obměnit i druh mouky,nebo do těsta přidat nastrouhané jablíčko :-) fantazii se meze nekladou :-) Krásný den přeji ............. (flower) (kytara)
srneckova 20. 3. 2015, 18:11
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 21. 3. 2015, 12:14
@srneckova (F) (flower) Vyzkoušejte, jsou moc dobré :-) Hezké jaro !!!!! (F) (F) (F)
Stolfka 19. 3. 2015, 13:45
Právě jsme si dali vaše lívanečky. Přestože jsme vyloženě palačinkoví, lívance sklidily úspěch. Dokonce syn si je dal s marmeládou a šlehačkou (podle vaší fotky), místo Nutelly. Budu muset prostudovat i vaše další recepty. Tento rozhodně budeme používat. Děkuji Dáša
Žirafka1 20. 3. 2015, 13:25
@Stolfka (F) (F) (F) Dobrý den paní Dášo :-) jsem velice potěšena a když nahlédnete i na další recepty, budu ráda. Pokud by jste chtěla vidět i něco víc z toho, jak peču a vařím, můžete se podívat zde :-) děkuji a přeji hezké jaro https://www.facebook.com/zirafka1?ref=hl
Aluch 15. 3. 2015, 10:23
Díky (F) za recept, byly vynikající (zajic)
Žirafka1 15. 3. 2015, 19:33
@Aluch (F) (F) (F) Alenko, to jsem ráda :-) Mějte se hezky (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie